• 0

Pomozimo deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom da se igraju sa vršnjacima

UNICEF poziva stanovnike Beograda da pomognu izgradnju inkluzivnih igrališta za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji

  • 0
Unicef

Foto: UNICEF Srbija/ Milenkovic

U avgustu je uz uplatnicu JKP „Infostan“ stigla i namenska uplatnica UNICEF-a na kojoj građani mogu da upišu željeni iznos donacije koja je namenjena izgradnji inkluzivnih igrališta u Srbiji. Građani Beograda tako mogu da pomognu doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje su im stigle ovog meseca.

UNICEF radi na izgradnji inkluzivnih igrališta na participativan način, uz učešće roditelja i lokalnih samouprava, kako bi igrališta sadržala adekvatne sprave i rekvizite koji će biti pristupačni za decu i njihove porodice i kako bi bila održiva. Jedno od igrališta biće izgrađeno na Adi Ciganliji.

Ovakva vrsta prostora za igru obezbediće deci sa različitim tipovima fizičkih, senzornih i intelektualnih smetnji u razvoju priliku da se igraju i imaju pozitivno iskustvo kroz učenje uz igru. Najveća radost svakog deteta je mogućnost da se igra i socijalizuje sa drugom decom.

UNICEF poziva sve Beograđane da nastave da neguju humanost i prepoznatljiv duh solidarnosti i da kroz donacije za izgradnju inkluzivnih igrališta učestvuju u stvaranju jednakih šansi za svako dete u našoj zemlji.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima