≫ 

Sonji se rak vraća već 20 godina: Bolest joj je uništila i najsrećniji trenutak u životu

Ovoj hrabroj devojci možete pomoći i slanjem SMS-a na 684 na 3030

  • 1
Sonja Bogdanović Foto: Printskrin Budi human

Grupe "Eyesburn", "Kanda Kodža i Nebojša", "Turisti" i "Stray Dogg" nastupaju u ponedeljak, 26. avgusta, u 20 sati uveče na splavu Šlep u Beogradu u cilju prikupljanja sredstava za lečenje Sonje Bogdanović (32), koja boluje od raka. Organizatori i učesnici su se odrekli svog honorara, te će novac od ulaznica biti usmeren za Sonjino lečenje.

Koncert je najveća inicijativa organizovana za Sonju od kada je poslednji put utvrđeno da ima rak. Majka četvorogodišnjeg Viktora, supruga i voljeni prijatelj, već dva puta se uspešno izborila sa bolešću, u 12. i 28. godini.

Sonji je određena personalizovana imunoterapija koju će primati u Beogradu, a budući da se prepisani lekovi ne nalaze na listi državnog fonda Republike Srbije, terapija neophodna za lečenje iznosi 6.000 evra mesečno.

Pomoć u prikupljanju novca je hitno potrebna kako bi se nastavila predložena terapija, sa obzirom da troškove lečenja trenutno snose Sonja i njena porodica sami.

Sonji je sa dvanaest godina, 1999. godine ustanovljen Non Hočkin limfom. Uspešno je izlečena hemioterapijom. Nakon tri godine dobija stečenu epilepsiju, izazvanu prethodnim lečenjem. I danas je na postepileptičnoj terapiji.

Sa 28 godina i samo par meseci nakon porođaja, dijagnostifikovan joj je rak dojke. Nakon operacije, hemioterapije i zračne terapije, situacija je bila mirna dve godine.

U leto 2018. godine rak dojke je metastazirao na pluća, jetru, rep pankreasa, kosti i mozak. Ovog puta lečenje nije moglo da se sprovede u okviru državnog fonda, jer se lekovi koji su mogli da joj pomognu ne nalaze na listi fonda. Od tada, sve terapije i propratne troškove Sonja plaća privatno.

Za nastavak lečenja je potrebno da se pošalju kalupi sa tumorom u Ameriku na ispitivanje, kako bi dobila informaciju da li za nju postoji neka vrsta imunoterapije, a svakako sledi i nastavak hemioterapije za koji je Sonji potreban novac.

Karte za humanitarni koncert će se prodavati na ulazu, a sav prihod prikupljen od prodaje karata biće doniran za Sonjino lečenje. Osim toga, na Šlepu i drugim kafićima u Beogradu, biće postavljene i kutije za dobrotvorne priloge.

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete na koncert, možete poslati SMS 684 na 3030 ili uplatom na račun.

Pomozimo Sonji! Upišimo 684 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

UPLATI NA RAČUNE:

Dinarski: 160-547476-52

Devizni: EUR 00-540-0002939.7

IBAN: RS35160005400002939779

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    21. avgust 2019 | 16:11

    Poslao pomoć, nadam se brzom oporavku. Sonja izdrži!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA