• 1

Lepa Jovana boluje od teškog oblika leukemije: Utehu nalazi u gitari i klaviru, ali sve joj je teže

U toku lečenja otkrivena je mutacija koja je iziskivala uvođenje novog leka, čija jedna kutija mesečno košta 4.000 EUR

  • 1

Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Jovanu Cvetić (17).

Jovana je rođena kao zdravo dete. Na kraju osmog razreda otišla je kod lekara da popuni zdravstveni list za srednju školu i tada je u krvi primećen veliki broj leukocita. U UDK Tiršova je otkriveno da boluje od hronične mijeloidne leukemije (HML).

Bolest je nije obeshrabrila, svesno i odgovorno se nosi sa znanjem da je bolesna i vodi se rečenicom: "Ništa nije nemoguće, za nemoguće je potrebno malo više vremena".

Jovana je nasmejana, druželjubiva i pozitivna osoba. Učenica je drugog razreda I Ekonomske škole u Beogradu. Utehu pronalazi u muzici, svira gitaru i klavir i član je KUD-a "Dimitrije Tucović", u kojem trenutno ne može da igra zbog zdravstvenog stanja i zbog toga joj je veoma žao.

U toku lečenja otkrivena je mutacija koja je iziskivala uvođenje novog leka, čija jedna kutija mesečno košta 4.000 EUR, a zbog višečlane porodice, njeni najbliži nisu u mogućnosti da taj lek (TASIGNA) priušte. Jovana se nada da bi uzimanjem ovog leka mogla da izbegne transplantaciju koštane srži.

Želja da putuje svetom, da bude uspešna, da radi ono što voli i da uz nju uvek budu porodica i najbolji prijatelji – razlog su da ne dozvoli leukemiji da pobedi.

Pomozimo Jovani! Upišimo 353 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Uplata na račune:

Dinarski: 160-480701-72

Devizni: EUR 00-540-0002248.1

IBAN: RS35160005400002248169

SWIFT/ BIC: DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad

    Od čega je taj lek, kad je 4.000e jedna kutija. Ma to je sve mafija. Bogate se natuđoj muci. Zbog takvih ovaj svet će i nestati.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima