≫ 

Marija (24) ide na operacije od rođenja: Stopalo joj je kao od gume, trpi nesnosne bolove (FOTO)

Ovoj devojci potreban je novac za operacije stopala jer boluje od urođenog deformiteta

  • 1
Marija Misic Foto: Privatna arhiva

Marija Mišić (24) iz Knjaževca nikada nije mogla u potpunosti da ima srećno detinjstvo, jer ju je od rođenja pratio deformitet stopala praćen bolovima i operacijama koje su se samo nizale.

Ona i njena samohrana majka zajedno se godinama bore sa bolestima koje se, kako priča Marija, iz godine u godinu, samo gomilaju.

- Rođena sam sa deformitetom stopala tipa Pes equinovarus. Lečim se od rođenja. Imala sam 5 operacija do sada i još nekoliko me čeka. Te operacije nisu bile uspešne, oba stopala su mi degenerativno izmenjena i sa ograničenim pokretima. Imam abnormalne, konstantne bolove. Levo stopalo mi je kao od gume, a nije bilo - započinje za Telegraf.rs svoju priču ova hrabra devojka.

Mariji stopala svakodnevno trnum ima često grčeve u mišićima nogu. Otežano se kreće, hramlje i ne može dugo da stoji. Priča da više nema bolest sa kojom se rodila, ali da su loše urađene operacije donele nove deformitete.

Marija Mišić, stopala Marijina stopala, Foto: Privatna arhiva

- Sada imam sve druge deformitete koji su nastali kao posledica loše odrađenih operacija. Potrebno mi je da idem na rekonstrukciju stopala i vađenje šrafa - navodi Knjaževka.

Da bi joj se stanje poboljšalo, Marija mora da sakupi 7.000 evra, koliko košta operacija.

- Ako ne skupim uskoro novac i ne započnem sa terapijom, verovatno ću morati da operišem i koleno koje je mnogo stradalo. Za koleno su mi potrebne ampule Cartinorm XL Forte. U Srbiji jedna ampula košta 17.000 dinara, a meni je potrebno 5 - navodi naša sagovornica koji se boji da bi zbog tog zdravstvenog problema morala da dobije veštačke zglobove.

dokument, Marija Mišić Izveštaj lekara specijaliste, Foto: Privatna arhiva

KAMEN U BUBREGU. KATARAKTA. BOL U KIČMI

Marijina priča još jedan je pokazatelj da nesreća ne ide sama. Njena majka je takođe bolesna i nije u radnom odnosu od oktobra 2004 godine.

- Proglasili su je tehnološkim viškom jer je kao samohrana majka morala posle operacije da me vodi na fizikalnu rehabilitaciju u Dom zdravlja. Nakon toga je otišla na biro rada bez ikakve naknade. Ima 19 godina radnog staža - kaže Mišićeva.

Dodaje i da njena majka kasnije nije mogla da radi. Zbog bolesti. Problema sa kičmom i rukama. Kamenom u bubregu. Pritiskom. Kataraktom.

- Majka ne može da se sagne, a ni ruke ne može da podiže. Ne može sama ni da se obuje i obuče. Ja joj pomažem. Ima i kamen u bubregu i probleme sa pritiskom. Imala je i nekoliko godina kataraktu, tek je 13. avgusta ove godine uspela da ode do Niša i operiše u Kliničkom centru. Majka takođe ima i problema sa nogama. Zbog izuzetno loše kičme, često joj trnu noge i nestabilna je. Često pada. Ove godine je pala 7 puta - objašnjava Marija.

Zbog loše materijalne situacije, majka i ćerka žive u kući koja se ruši.

Kuća, zid, rušenje Foto: Privatna arhiva

- Živimo u strahu da će nam krov pasti na glavu. Majku i mene mnogo guše buđ i vlaga - zaključuje ova devojka.

Ona moli sve ljude humanog srca koji su u mogućnosti i žele da pomognu da uplate novac na broj računa njene majke Vesne Mišić: 205-9011007090026-26.

- Nije važno koliko. Svaki iznos mnogo znači. Hvala unapred - poručuje Marija Mišić.

(D.Simić/d.simic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA