Petra (3) je bila zdrava, a onda je počela da povraća i plače. Otkrivena joj je retka vrsta tumora

Devojčici je potrebna novčana pomoć kako bi lečenje nastavila u inostranstvu, da bi se izlečila njena primarna maligna bolest sa što manjim posledicama po njen dalji razvoj i odrastanje

  • 3
Petra Đorđević

Foto: budihuman.rs

Petra je srećno, hrabro i radoznalo dete. Rasla je zdrava, razvijala se normalno, bez ikakvih problema sa zdravljem do maja meseca 2019. godine. Od maja počinje da povraća svakog dana, plače i ne oseća se dobro. Po nalogu oftalmologa, Petri je urađen skener glave i tog petog jula 2019. godine dijagnostifikovan joj je tumor na mozgu. Usledila je hitna operacija na Klinici za Neurohirurgiju KCS.

Posle četvoročasovne operacije, Petra se oporavljala u bolnici još dvadeset dana. Histopatološka analiza je utvrdila da se radi o veoma retkoj vrsti malignog tumora - Plexus choroidei cancer, gradus 3.

Posle konsultacije sa francuskim lekarima i dodatnim analizama koje su uradili u Parizu, otkriveno je da Petra ima retku mutaciju gena koja je dovela do stvaranja tumora. Zbog toga se Petri ne preporučuje lečenje standardnim protokolima, već individualnom terapijom bez zračenja.

Prvi deo terapije je primila u Beogradu na IORS.

Petri je potrebna novčana pomoć kako bi lečenje nastavila u inostranstvu, da bi se izlečila njena primarna maligna bolest sa što manjim posledicama po njen dalji razvoj i odrastanje. Novac je neophodan za lečenje, rehabilitacije, specijalističke preglede, dalja ispitivanja... Zato humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za ovu hrabru devojčicu.

Pomozimo Petri! Upišimo 700 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Petra pobedi! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 700 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human700 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552143-19

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004246.6

IBAN: RS35160005400004246660

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    17. septembar 2019 | 16:03

    Šta je sa državnim fondom u ovom slučaju ili u njemu ima bogova koji odlučuju koje dete ima pravo na život a koje nema?

  • 🇷🇸

    17. septembar 2019 | 14:36

    Poslao. Hajmo svi ko može...

  • PRC

    17. septembar 2019 | 15:59

    Skote ovo dete boluje zbog vašeg uranijuma i plutonijuma i ne samo ono, ima ih na Balkanu punu. Kad got poželite da volimo amere imajte ovu decu na umu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA