Kada se Helena (3) promenila, svi su mislili da je ljubomorna na sestru, a istina je bila mnogo gora

Devojčici iz Beograda sada treba naša pomoć

  • 42
Helena Gavran Foto: Privatna arhiva

Helena Gavran iz Beograda je najstarija od tri sestre. Ona je jedna riđokosa devojčica sa nebo plavim očima, a upravo to je od rođenja čini posebnom. Ona ima nepune 4 godine. Uvek je bila veselo dete, nasmejana i vrlo radoznala. No jednog dana se sve promenilo i ceo život ovog deteta dovelo u pitanje.

Helena počinje svakodnevno da povraća, postaje pospana, razdražljiva, ljuta, odbija da jede. Prve dijagnoze to pripisuju njenoj ljubomori prema tek rođenoj trećoj sestri.

Njene mučnine i patnja traju mesec dana, da bi joj 17.08.2019. godine dijagnostikovan joj je hidrocefalus. Ona tog dana ostaje u bolnici na Kliničkom Centru na odeljenju neurohirurgije gde porodici saopštavaju da Helena, pored hidrocefalusa, ima i tumor na malom mozgu. Već sutradan je prvi put operisana, a nakon toga je usledila još jedna operacija.

Helena Gavran Za Helenin osmeh Foto: Privatna arhiva

Ona iz obe izlazi kao pravi mali heroj, sa osmehom na licu. Tumor je maligni (meduloblastom IV gradus) i zato je Heleni hitno potrebna pomoć za dalje lečenje na klinici u Parizu.

Ovoga puta za dalju borbu ste joj potrebni i vi, jer porodica nije u mogućnosti da obezbedi dovoljnu sumu novca koja je potrebna za lečenje.

Helena Gavran Devojčica je završila u bolnici Foto: Privatna arhiva

Stoga vas molimo, zbog Helene, zbog svega onoga što ona tek treba da postane, da budete uz nju, da iz ove borbe izađe kao pobednik.

Za Helenin život! Budimo humani! Pomozimo Heleni! Slanjem SMS poruke: Upišimo 707 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human707 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552151-92

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004253.9

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Helena Gavran Za Helenu Gavran Foto: Privatna arhiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nekad kosarkas

    22. septembar 2019 | 23:08

    Braco i sestre ajde svi zajedno da se udruzimo da pomognemo ovo zlatno dete...u ovakvim slucajevima je pomoc najbitnija...

  • Mila

    22. septembar 2019 | 17:55

    Eto. Opet se mora porukama na telefon da se skuplja novac za lecenje nase dece. Molim drzavu da preuzme na sebe troskove lecenja svih malisana pa i odraslih. Umesto sto se Drvaru daje 1 mioon evra , neka se od nasih poreza koji mi placamo u Srbiji daje za lecenje nase dece, nazalost, umesto za ugru i lepo detinjastvo , moraju se leciti od ovih strasnih bolesti.

  • Partizanovac

    22. septembar 2019 | 17:51

    Dusica malena! Ajde bre drzavo zbrini nasu bolesnu decicu! Pomogli stare i one koji nemaju! Neka svi zive zivot dostojan coveka! Umesto sto se delite na poziciju i opoziciju bolje bi vam bilo da napravite svi skupa normalnu drzavu! Ako ima novca za Partizan i Zvezdu, neka ima isto toliko i za ovu decicu i sve ljude!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA