≫ 

Ljubica i muž imaju kod kuće samo nekoliko paprika i hleb: Teško su bolesni, a zima je sve bliža

Ljubica Kereši boluje od epilepsije i Parkinsonove bolesti, finansije su ih dovele do ruba egzistencije

  • 8
Ljubica Kereši

Printskrin: Youtube/Pannon RTV

Ljubica i njen suprug ne mogu da pokriju osnovne troškove koje iziskuje lečenje. Bračni par živi u podstanarstvu pola godine, ali vlasnik nekretnine uskoro planira da je proda. Ako ostanu na ulici, ne znaju šta će.

- Gazda je, hvala bogu dobar. Plaćamo 45 evra, spustio je sa 60, jer je znao u kakvoj smo situaciji. Dobijam ovu pomoć, svakog meseca dobijam 10.710 dinara. Ono što ode za stanarinu, za struju, ostalo je skoro dovoljno za režijske troškove. Moj muž ima bolesna pluća. Trebalo bi da ode u Kamenicu, ali ne ide zbog mene - kaže očajna Ljubica.

Ljubičin muž je u invalidskoj penziji, pa zbog problema sa plućima može da prihvati samo povremene poslove. Povremeno, kako bi zaradio, radi čak i fizičke poslove.

Predstojeća zima Ljubicu i njenog supruga stavlja u težak položaj. Kako kažu, svaka pomoć je dobrodošla.

- Ne želim nikoga da iskoristim, ko može nek pomogne. Hrana bi nam dobrodošla. Prošli put smo kod kuće imali samo nekoliko paprika i hleb. Hleba i dalje nemamo dovoljno. Drva smo nekako dobili prošli put, sakupili su za jedan kubik, ali sada već jedva imamo. Ne znam kako će biti zimi - dodala je Ljubica koja boluje od epilepsije i Parkinsonove bolesti.

Socijalno ugroženi bračni par će prihvatiti svaku pomoć. Oni koji žele da pomognu neka se jave Ljubici Kereši na telefon 064 / 405-2202.

Video: Mala Tijana ima samo jednu želju - da jede

(Telegraf.rs/ panonrtv.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA