Miroslav (32) je završio u kolicima posle teške nesreće. Pojavila se šansa da ponovo korača

Bajinobaštaninu je potreban novac za terapije i ortopedska pomagala

  • 4
Miroslav Milutinović

Foto: Printskrin/Budi human

Miroslav Milutinović (32) iz Bajine Bašte zadobio je pre 5 godina teške povrede kičmenog stuba u saobraćajnoj nesreći, kada je pošao na posao, u treću smenu na benzinskoj pumpi.

Kao hitan slučaj, stigao je u Užičku bolnicu, posle čega je prebačen na Institut za ortopedske bolesti na Banjici, u Beogradu. Tada su nakon odrađenih dijagnostičkih procedura ustanovili da je kod Miroslava došlo do preloma vratnih kičmenih pršljenova C6 i C7. Taj prelom doveo je do oštećenja kičmene moždine, a Miroslav je ostao paralizovan od grudi na dole.

Miroslav je nakon toga operisan dva puta, na Institutu na Banjici, i na Vojno medicinskoj akademiji.

Nakon stabilizacije stanja, započeta je rehabilitacija u bolnici Dr Miroslav Zotović u Beogradu. Posle toga, rehabilitacija je nastavljena u Ribarskoj banji, a potom i kod kuće, u Bajinoj Bašti.

Kako ništa od navedenog nije dalo značajne rezultate, Miroslav se uz konsultaciju sa lekarima Vojno medicinske akademije javio na lečenje transplantacijom matičnih ćelija.

Do sada, Miroslavu su urađene tri transplantacije matičnih ćelija, što je dalo dobre rezultate.

- Situacija je bila dosta gora, napredovao sam dosta dobro, sada već pomalo mogu i da ustanem, da stojim - rekao je Miroslav za TV 5 Užice.

Miroslav još uvek nije sposoban da samostalno obavlja aktivnosti dnevnog života i neophodan mu je nastavak lečenja. Jedan tretman matičnim ćelijama košta 5.000 evra.

Da bi se lečenje i rehabilitacija nastavili, potrebno je da Miroslav boravi u Novosadskoj klinici, prilikom čega dobija neophodnu kineziterapiju, radnu i elektroterapiju. Takođe su mu neophodna sredstva i za ortopedska pomagala.

Pomozimo Miroslavu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 729 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human729 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555316-06

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004283.0

IBAN: RS35160005400004283035

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs/TV 5 Užice)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SU 1

    19. novembar 2019 | 14:52

    Ako je bio osiguran ima pristup zdravstvu RSrbije i dobija sve potrebno o trošku osiguranja,šta se to posebno plaća i treba novac,jeste teška situacija ali ima mesta ovom pitanju.

  • Predo

    20. novembar 2019 | 14:36

    Ako možete vi pomozite dečku, zluradi komentari nisu na mestu tipa plaća RFZO i šta to toliko košta 140e dnevno... Ako postoji i 1% šanse da ozdravi ,a iz TV priloga vidimo da je ta šansa dosta veća onda pomozite. Hvala.

  • PRC

    19. novembar 2019 | 16:34

    Za povredu kičmene moždine nema leka. Od toga se ne umire ali sa tim se umire.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA