Marinu je zaboleo stomak i hitno je operisana: Od tada joj telesna težina varira oko 12 kg dnevno

Zbog pogoršanog stanja od 2018. godine nije imala nijednu stolicu, otežano mokri i lice joj je otečeno

  • 1
Marina Bogosavljevic Frizer, humano, humanitarno, Foto: Facebook/Marina Bogosavljevic Frizer

Pre operacije, Marina je vodila normalan život. Uvek poletna, nasmejana i puna pozitivne energije. Udata je, živi u Lapovu sa decom i mužem.

Vraćajući se sa posla u večernjim satima, javili su joj se jaki bolovi u krstima i stomaku. Kao hitan slučaj primljena je na ginekologiju u Klinički centar Kragujevac, gde je dijagnostikom utvrđeno da mora odmah na operaciju. Marini je tada odstranjen tumor desnog jajnika.

Ali, stanje se posle operacije pogoršava, a nesnosni bolovi u stomaku i krstima se nastavljaju.

Dva meseca kasnije, Marinu ponovo hospitalizuju na odeljenju gastroenterologije u Kliničkom centru u Kragujevcu, gde joj je dijagnostifikovan ulcerozni kolitis, peti stepen. Ulcerozni kolitis je hronično zapaljenije debelog creva koje dovodi do erozije sluzokože na debelom crevu. Teži oblik ulcera podrazumeva preko šest stolica dnevno, koje su uglavnom krvave, visoku temperaturu, ubrzan rad srca, anemiju i pad nivoa gvožđa.

Na osnovu svih daljih ispitivanja, utvrđeno je da ima Slow transit opstipaciju na račun levog kolona i izraženi anismus.

Marina Bogosavljevic Frizer, humano, humanitarno, Marina Bogosavljevic /Foto: budihuman.rs

Marinin najveći problem je što je odmah nakon ginekološke operacije odstranjivanja tumora izgubila svaku mogućnost defekacije, što znači da od 2018. godine do danas nije imala nijednu stolicu. Problem rešava višednevnim klistiranjem sa po dve litre vode.

U maju 2019. godine Marinino stanje se pogoršava. Prisutni su diskretni elastični edemi u predelu butina, kao i potkolenica izraženim na bokovima, zatim dnevne varijacije u telesnoj težini zbog hipervolemije oko dvanaest kilograma, kao i elefantijaza i izraženi otok lica, zatvoreni očni kapci i otežano mokrenje.

Omogućimo ovoj hrabroj ženi, majci i supruzi nastavak lečenja u inostranstvu kako bi nasmejana nastavila život, vratila se obavezama, poslu i svojoj porodici.

U našoj zemlji ova metoda nije registrovana, ne nalazi se na odobrenoj listi Republičkog fonda za zdrastveno osiguranje Srbije. Doktori preporučuju ubrizgavanje botoksa u puburektalni mišić. Stoga je lečenje neophodno nastaviti u inostranstvu. Marina je dobila pozitivan odgovor od Univerzitetske klinike u Erlangenu, koja joj moze pomoći.

Marini možete pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: 639 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human 639 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-537854-12

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002887.0

IBAN: RS35160005400002887011

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nego

    20. decembar 2019 | 23:45

    Ima li ista da se radi u nasoj zemlji, molim? Ovamo, prvi smo za ovo, prvi smo za ono... pretvaramo muske u zenske i obratno... Svasta nesto, a eto deca umiru, zene, muskarci... od ovoga i onmoga, jer se nista ne radi kod NAS, PA SVE MORA U INOSTRANSTVO I SL....?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA