≫ 

"Nikolina je hrabrija od svih heroja. Njena protivnica je zla Leukemija koju je jednom već pobedila"

Nikolina ima samo 5 godina i potrebna joj je snaga da ponovo izađe kao pobednik u borbi sa opakom bolesti

  • 6
Nikolina Gutić, devojčica Foto: Privatna arhiva

Preslatka devojčica Nikolina Gutić (5) iz Platičeva kod Rume boluje od teške bolesti, leukemije, koju je jednom već uspela da pobedi. Transplantacija u italijanskoj bolnici košta 110.000 evra, a hemioterapije još 28.000. Nikolina se nalazi u bolnici u Novom Sadu i planira ponovo da pobedi opaku bolest.

Koliko je ova divna devojčica jaka, pravi superheroj, opisala je nastavnica Sofija, koja radi u osnovnoj školi u Rumi.

- Nikolina je superheroj. Moćnija je i hrabrija od svih Marvelovih heroja zajedno. Režiser njenog filma se zove Život. Njena protivnica je zla i podmukla Leukemija. Jednom je nju Nikolina već pobedila, iako ima tek 5 godina. Taman je mislila da može da odbaci svoju supersnagu, krenula je u vrtić sa drugarima, pustila kosu i počela da igra folklor, a zlica je ponovo napala. Iz zasede. Niko se tome nije nadao - napisala je na svom Fejsbuk nalogu nastavnica.

Nikolina Gutić Nikolina se ne predaje, Foto: Privatna arhiva

Ipak, Nikolina se, kako je nastavila Sofija, ne predaje.

- Obukla je svoje šljašteće superodelo, stavila naočare i namestila se ispred jelke. Da pokaže da je se ne boji. Njegoš reče: "Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka". Ima Nikolina veliko srce. Veliko kao Fruška gora! Ma, još veće... veliko kao Himalaji! Međutim, ovoga puta će morati da posegne za najmoćnijim oružjem, jedinim koje gotovo uvek pobeđuje zlu Leukemiju. To oružje je Transplantacija i za nju joj treba veliko blago - reči su ove nastavnice.

Ona je dodala da Nikolina ne traži od nas ni sažaljenje ni tugaljive poglede.

- Njoj treba vojska koja će da stane uz nju u ovoj borbi koju je odlučila da dobije. Ovoga puta zauvek. Budi i ti deo njene armije običnih. Da mi, obični, stanemo uz nju, Neobičnu. Da zna da nije sama. Sigurno imaš neku ideju kako može da joj se pomogne - poručila je ova nastavnica iz Rume.

Da bi Nikolina izašla još jednom kao pobednik, pravi superheroj, kakav jeste, potrebna joj je naša pomoć.

Broj dinarskog računa u Credit Agricole banci je 330-1200106066569-69 na ime Gutić Nikolina.

U ponedeljak, 23. decembra u Kulturnom centru "Brana Crnčević" u Rumi sa početkom od 18 sati, biće održan koncert za Nikolinu i malog Kostu Petkovića (6) iz Veternika koji takođe boluje od leukemije.

Cene ulaznica iznosiće 100, 200 i 500 dinara. To je još jedan način da pomognemo malim borcima da pobede ohole bolesti i nastave da se smeju i uživaju u bezbrižnom detinjstvu.

Nikolina i Kosta Foto: Facebook

- Kosta i Nikolina su se upoznali u bolnici kada su se razboleli. Išli su zajedno na letnji kamp. Bolest se i Kosti, kao i Nikolini, vratila, i to gotovo u isto vreme. Tužne okolnosti za dva drugara - rekla je za Telegraf.rs Nikolinina tetka Anita.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marakuja

    17. decembar 2019 | 09:50

    Pa jel moguce da nista od terapije ne mogu da dobiju u Srbiji,nego svi moraju u inostranstvo?

  • Душан Краишник

    17. decembar 2019 | 09:08

    Душа Драга

  • Nele

    17. decembar 2019 | 12:10

    Pomozimo ljudi pa ko kako moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA