Kovrdžava Mila (1) tapše kada čuje omiljene pesmice, ali se iza njene sreće kriju veliki problemi

Mili možete pomoći slanjem SMS poruke: 750 na 3030

  • 2
Mila Čomagić Foto: Budi human

Mila (1) je devojčica iz blizanačke trudnoće, rođena sa rascepom usne i nepca, zbog čega je već sa nekoliko meseci morala da bude podvrgnuta hirurškom zahvatu. Međutim, vrlo brzo su ustanovljeni i drugi problemi.

Ova preslatka devojčica ima hipotoniju mišića, gastroezofagusni refluks, probleme sa očima i vidom, kao i usporen psihomotorni razvoj.

Odmah nakon oporavka od prve operacije, uključena je u program fizioterapeutskih vežbi za stimulaciju razvoja u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, čime je određen napredak postignut.

Sada ima osamnaest meseci, može samostalno da sedi i igra se u sedećem položaju, ima svoje omiljene igračke i pesmice na koje reaguje i tapše ručicama, a najbolje je opisuje njeno ime Mila. Ipak, da bi se uspravila na noge, prohodala i ravnopravno igrala sa svojom braćom, potreban je intenzivan rad sa njom svakodnevno.

Roditelji nemaju novac za BDA terapiju, koja je od izuzetnog značaja za dalje motoričko napredovanje. Takođe, novac će joj u narednom periodu biti potreban za logopedske i fizioterapeutske tretmane, operacije očiju, kao i za propratne troškove banjskog lečenja, za putne troškove, medikamente, medicinski potrošni materijal, laboratorijske analize, specijalne preglede i medicinka pomagala.

Mili možete pomoći slanjem SMS poruke: 750 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: upišite human750 i pošaljite SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006089-18

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004307.1

IBAN: RS35160005400004307188

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lex

    24. decembar 2019 | 11:19

    Duša mila, joj bože, zašto ova deca toliko moraju da pate, da ne mogu lepo detinjstvo da imaju...

  • Aleks

    24. decembar 2019 | 12:30

    Tragicno je kad je dete bolesno a porodica nema novac. Opet moram da pitam, zasto drzava ostavlja da gradjani finansiraju dobrovoljnim prihodima to sto zdravstveni osiguranik mora da ima. Lecenje. Pa mi placamo lekove, banju, terapeute... cemu mi sluzi osiguranje. Tako nije cak ni u okolnim zemljama. Mi i zubara moramo da placamo. No tuzno je gde zivimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA