Najlepša vest: Panići, koji se bore sa tragedijama, posle 10 godina neće čekati Novu godinu u mraku

- Struju smo od sakupljenog novca platili juče, a odmah danas su izašli radnici Elektrodistribucije na teren, tako da bi do Nove godine trebalo da dobiju struju - kaže Vlade Dragić, rođak Panića

  • 6
Porodica Panić, Milićevci, Čačak Foto: RINA

Panići iz sela Milićevci kod Čačka, koji su u roku od šest meseci ostali bez oca i najstarijeg brata, a koji 10 godina žive u mraku a čitav život bez vode, Novu 2020. godinu dočekaće u kući sa strujom.

Panići su, da podsetimo, u junu ostali bez oca Slavka koji je umro od tumora na bešici, dok je dva dana pre Nikoljdana na večni počinak ispraćen najstariji sin Slobodan (30), koji se ubio.

Majka Dragica ostala je u trošnoj kući bez vode i struje sa srednjoškolcem Branislavom i osnovcem Miroslavom. Raspolažu samo samo 70 odsto očeve boračke penzije, i par hiljada koje majka zaradi kao negovateljica u jednom staračkom domu.

Uoči Nikoljdana, inače i njihove slave, njihov rođak Vlade Dragić pokrenuo je akciju da im se pomogne. Za dva dana je sakupljen novac za struju, koja je juče, nakon sređene papirologije, konačno i plaćena,

- Odmah danas su izašli radnici Elektrodistribucije na teren, tako da bi do Nove godine trebalo da dobiju struju - rekao je Dragić za naš portal.

On podseća da su u toku radovi i na uvođenju vode, kao i da će do Nove godine biti gotovo i celo pridzemlje kuće, koja se inače, cela renovira. Dobiće kupatilo, nove sobe, kuhinju, a i potkrovlje će im biti pretvoreno u prostor u kojem mogu da žive.

Dragica Panić, selo Milićevci, Čačak, humanitarna akcija Foto: Facebook / Vlade Dragić

Vlade Dragić kaže da su zadovoljni akcijom ali i da im fali fizičkih radnika.  

Panićima pomoć stiže sa svih strana i u novcu i u hrani, odeći, obući.

Dragica Panić, selo Milićevci, Čačak, humanitarna akcija Foto: Facebook / Vlade Dragić

Dragić kaže da će po završetku radova, polovinu sakupljenog novca ostati Panićima, dok će drugu donirati nekom siromašnom detetu.

Dragica Panić, selo Milićevci, Čačak, humanitarna akcija Foto: Facebook / Vlade Dragić

Svi koji žele da pomognu Panićima, mogu ih lično posetiti u selu Milićevci (deo Ostojića kosa) kod Čačka i odneti im pomoć. ili im uplatiti novac na žiro račun koji glase na majku Dragicu Panić. Dinarski račun je 250-4060054441500-02 i on je otvoren u otvoren u Eurobanci EFG , a devizni je RS 35205903102720400249, i otvoren je u Komercijalnoj banci. 

Broj telefona majke Dragice je 064- 3389-209. 

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA