Raka nema stalna primanja, ali izdržava dva sina: Mladenovac prikuplja pomoć za tročlanu porodicu

- Samo nešto za decu, da ih drugari ne zadirkuju. Neke čizmice za zimu da im bude toplo, ja imam sve, meni ništa ne treba - kaže Radovan Raka Pavlović

  • 7
Mladenovac, porodica Radovana Pavlovića Foto: Facebook/Obrok za porodicu-Mladenovac, Jovana Radovanovic Lukic

Radovan Pavlović iz Velike Krsne je samohrani otac troje dece, a živi sa dva sina. Pesnik, ratni veteran, bez ikakvih stalnih primanja i socijalne pomoći. Iako je bolestan i ima problem sa nogama, svakodnevno obavlja radove po selu i snalazi se za svoju decu. Žena je sinove ostavila njemu, a ćerku povela.

U grupi "Obrok za porodicu - Mladenovac" pokrenuta je nova akcija, prikupljanje pomoći za ovu, sada tročlanu porodicu. Njegova supruga je više puta odlazila i vraćala se, a poslednji put je otišla na posao, povela ćerku i više se nije vratila.

Porodica živi u veoma teškim uslovima, u dve prostorije. Nemaju kupatilo, ni kuhinju, samo "smederevac" koji ih greje u jednoj sobi i tu spremaju hranu. Nemaju ni ormar za stvari, garderobu drže naslaganu na gomili. Raka je skroman čovek i kaže da njemu lično ništa ne treba.

- Kada smo ga pitali šta im je najpotrebnije, nije hteo da kaže. Kaže, imaju sve. A nakon dužeg insistiranja kaže: "Ako može onda nešto samo za decu, da ih drugari ne zadirkuju. Neke čizmice za zimu da im bude toplo, ja imam sve, meni ništa ne treba. I hrana uvek dobro dođe. Deca isto nisu želela da kažu šta bi volela da imaju. Stide se da traže, nisu navikli. Nekako ipak reče jedan od njih: "Pa voleo bih da bata i ja imamo bilo kakav telefon, svi naši drugari imaju". Oni koji mogu da pomognu neka se jave - navodi se u objavi.

Dečaci su uzrasta 11 i 13 godina. Dečaku od 11 godina je potrebna obuća 36, garderoba u veličini 11, dečak 13 godina - obuća 38, garderoba 14.

Porodici bi dobro došla i bela tehnika, veš mašina, šporet, ali i kompjuter, hrana, garderoba, ormar. Zidovima bi dobro došlo i krečenje.

Donacije mogu da se predaju u kafani "Gazdarica srce" u centru Mladenovca u subotu, u intervalu od 11 do 14 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🦍

    20. januar 2020 | 18:15

    Ima li neki sms ili ziro racun

  • Milos

    20. januar 2020 | 23:15

    Pavlovici su iz Velike Krsne.Direktorke Centra za socijalni rad muz je iz istog mesta i gle cuda preziva se Pavlovic.Prosto nije mi jasno da sa ovakvim slucajem nije niko od nadleznih u centru za socijalni rad upoznat.Setite se samo pre par godina da su u istom mestu poginula deca u pozaru i ako su bili u teskoj nemastini a Socijalno nije nista znalo o tome.Mi kao gradjani lepo je i humano da pomognemo ali je potrebno postoji trajno i sistemsko resenje za sve ovakve porodice.

  • Ceca

    20. januar 2020 | 19:12

    Zasto neko ne prijavu u emisiju kuca od srca ili sa Tamarom u akciji???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA