≫ 

Ukiju (2) je tumor metastazirao u kostima i glavi: Vremena za čekanje više nema, detetu treba novac

Uroš će morati na lečenje van zemlje

  • 6
Uroš Matošević

Foto: Budi human

Malom Urošu Matoševiću (2) jeste malo bolje, ali tumor na kičmi i dalje je prisutan. On će morati na lečenje van zemlje. Još je naizvesno koja će bolnica prihvatiti da nastavi sa njegovim lečenjem, ali svakako će im biti neophodan novac da bi mogli da je plate.

- Za oko mesec dana znaćemo da li će klinika St. Jude u Americi i doktor Davidoff prihvatiti da leči Uroša. U svakom slučaju, puno ćemo para morati da prikupimo sami - rekao je Marko, Urošev tata i napominje da su trenutno u kontaktu sa nekoliko klinika u inostranstvu i da borba traje i dalje.

Osim što novac može da se donira preko organizacije Budi human, sredstva za Uroševo lečenje prikuplja i humanitarka Marina Adamović.

- Meni su i Banka DOBROČINSTVA i vozilo oblepljeni njegovim posterima – gde ko poželi, neka me zaustavi i pruži prilog - istakla je Marina.

Uroš Matošević

Uroš Matošević, Foto: privatna arhiva

Uroš je rođen kao zdravo dete. Igrao se sa roditeljima, išao u vrtić i vozio trotinet. Međutim, problemi su nastali 2019. godine. Dete je često imalo temperature i početne stadijume bronhitisa. Povremeno se žalio i na bolove u stomaku. Redovno je vođen kod lekara, ali su govorili da je to normalno za dete u njegovom uzrastu. U oktobru se požalio da ga pecka dok piški, gde je odmah posle rezultata krvi i visokog CRP-a odveden na Nefrologiju u Nišu. Tu je hospitalizovan i lečen od upale bubrega.

Mesec dana kasnije, dete po drugi put ima strahovite bolove u desnom kuku i biva prebačeno na hematologiju, gde vađenjem koštane srži konstatuju da dete ima tumor, što i kasniji skeneri dokazuju.

Roditelji su potpisali da se krene sa lečenjem hemioterapijom, bez prethodno odrađene biopsije, zato što je tumor već metastazirao u kostima i glavi i brzo se širi.

Po svim dosadašnjim analizama, doktori misle da je neuroblastom u pitanju.

Uroševi roditelji se nadaju da će uz pomoć svih dobrih ljudi dati šansu svome detetu da se leči u inostranstvu i tako povećati šanse da dete pobedi u ovoj životnoj borbi. Pored troškova bolničkog lečenja u inostranstvu, Urošu su neophodna sredstva i za putne troškove, kao i za medikamente i suplemente.

Uroš Matošević

Mali borac Foto: privatna arhiva

Za Uroša, do pobede! Budimo humani!

Pomozimo Urošu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 742 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human742 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555330-61

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004299.7

IBAN: RS35160005400004299719

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs/ Niške vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    28. januar 2020 | 16:28

    Pa vlast izdrzava Karadjordjevice, koji su bogati, snosi troskove prenosa i sahrane Sabanu Saulicu, bogatasu, odrzava parade ponosa i blaca njihovo obezbedjenje, muzicke fontane.... A deca mole da AMS porukama spasu svoje zivote i lece se. Sram vas bilo, vas koji ste na vlasti

  • Nenad Nemcev

    29. januar 2020 | 00:43

    De si drzavo sad pogledaj dete malo!!!!

  • Maja

    1. februar 2020 | 23:30

    Boze pomozi,kad vec ova drzava nece. A za svakojake druge gluposti moze novac iz budzeta. Eeeej detetov zivot nema cenu. Ozdravi Uki,duso mala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA