≫ 

Anđeli (9) je tata pre deset dana umro od smrzavanja: Ona ima samo kozu i živi u kući koja se ruši

Anđelina majka Sunčica Kostić, zbog svoje bolesti, ne može da obezbedi devojčici sve što joj je potrebno za normalno detinjstvo

  • 38
Anđela živi u siromaštvu Foto: Privatna arhiva

Devetogodišnja Anđela Mladenović iz Golemog sela u Poljanici kod Vranja, živi sa majkom u izuzetno teškim uslovima, a situacija im je nedavno dodatno otežana jer joj je umro i otac.

Pre desetak dana, u mahali Livađe u Golemom selu, pronađen je mrtav muškarac, koji je najverovatnije umro od posledica smrzavanja. To je bio Anđelin otac Milorad Mladenović, koji je porodicu izdržavao nadničeći, jer je bio bez stalnog posla.

Anđelina majka Sunčica Kostić, zbog svoje bolesti, ne može da obezbedi devojčici sve što joj je potrebno za normalno detinjstvo.

Dirnut teškom životnom pričom ove devojčice i njene porodice, Nenad Zlatanović, predsednik Koordinacionog centra DBA u Vranju uručio je ovoj porodici humanitarnu pomoć.

Anđela živi u siromaštvu Foto: Privatna arhiva
Anđela živi u siromaštvu Foto: Privatna arhiva

- Devojčica živi u veoma teškim uslovima, kuća samo što se ne sruši. Od svog doma do škole i prvog asfalta pešači sedam kilometara, po blatnjavom putu. Bez obzira na uslove u kojima odrasta, ona je jedno veoma dobro dete, koje zaslužuje pomoć i podršku društva. Uručili smo im sredstva za higijenu, hranu, školski pribor i odeću. Potrebna je šira akcija da bi se detetu obezbedili bolji uslovi za život - ukazuje Zlatanović.

Anđela živi u siromaštvu Foto: Privatna arhiva
Anđela živi u siromaštvu Foto: Privatna arhiva

Pored Anđele i njene majke, Zlatanović je sa prijateljima uspeo da obiđe još dve porodice na području Poljanice, uručivši im humanitarnu pomoć.

Anđela živi u siromaštvu Foto: Privatna arhiva

Svi koji žele da pomognu maloj Anđeli Mladenović pomoć mogu da šalju na njeno ili majčino ime, adresa je Golemo selo, 17 507 Vlase.

Video: Mala Tijana ima samo jednu želju - da jede

(S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dm1

    24. februar 2020 | 17:02

    Zasto ovi gadovi u socijalnim sluzbama primaju velike plate ,a deca im gladuju i zive kao da su u avganistanu ,a ne srbiji ...ovo treba pustati i gradskoj deci da vide kako njihovi vrsnjaci zive bez hrane ,a oni kukaju jej nemaju najnovije telefone ...ukinuti hranu u skupstini i dnevnice funkcionerima i dati ovakvoj deci...ima ih puna srbija...

  • Madam X

    24. februar 2020 | 17:08

    Alo, socijalne službe, mesne zajednice, odbornici, sveštenici, učitelji.... Probudite se i obiđite ovakve porodice u svom mestu. Pokušajte da pomognete ovoj deci na bilo koji način. Organizujte dobrotvorne skcije za prikupljanje hrane, garderobe, novca. Svaki human čovek će se odazvati i odvojiti prema svojim mogućnostima. Ne okrećite glavu na drugu stranu, grehota je.

  • Svesna

    24. februar 2020 | 17:49

    Po ovim silnim minusima vidim u kakvom društvu živim. Pojedinci se uplašili humanosti. Opustite se, ovo važi samo za LjUDE, ne za sitne duše i miševe koje tuđa muka ne dotiče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA