≫ 

Volonteri Mozzarta bez razmišljanja stali uz svoj narod i državu

Vozači ove kompanije Goran i Ilija svaki dan opskrbljuju Infektivnu kliniku, bolnicu na Sajmu, domove zdravlja, ali naše najstarije, kojima isporučuju pakete

  • 10
Mozzart donacija Foto: Branko Starčević / Mozzart

Umesto kladioničarskih listi, vozači kompanije Mozzart od prvog dana uvođenja vanrednog stanja razvoze – medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, humanitarne pakete pomoći.Umesto da opskrbljuju Mozzartove poslovnice, odredišta su im postale Infektivna klinika, improvizovana bolnica na Sajmu, domovi zdravlja, ali i pragovi domova naših najstarijih sugrađana, kojima isporučuju pakete….

U ovoj kompaniji, regionalnom lideru u oblasti priređivanja igara na sreću, kažu da nije bilo ni potrebe da se u ovom trenutku čeka poziv države, već je stavljanje u službu narodu doživljeno kao nešto o čemu u se mnogo ne razmišlja.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kaže da su zbog aktuelne situacije u Gradu, svi resursi maksimalno angažovani, sve zdravstvene i ustanove socijalne zaštite se detaljno dezinfikuju - bolnice, domovi zdravlja, narodne kuhinje, zatim celokupan sistem GSP-a.

- Dezinfekciona sredstva se koriste u ogromnim količinama, a sve te tone treba nabaviti i dostaviti svakog jutra na odredišta. Međutim, uvideli smo da nam treba pomoć i obratili se kompaniji Mozzart koja i tokom čitave godine učestvuje u društveno odgovornim aktivnostima koje Grad organizuje. Kompanija Mozzart nam je kroz samo nekoliko sati poslala kombije i vozače, stavili su svoje resurse na raspolaganje Gradu i to je primer društveno odgovornog poslovanja u svakoj situaciji i prilici. Pozivamo sve privredne subjekte da se isto ponašaju i pomognu zajednici u kojoj posluju – kaže Nikola Nikodijević.

Mozzart Foto: Branko Starcevic / Mozzart

U Mozzartu ističu da su se odmah prihvatili posla, kako bi sve ekspresno organizovali i priskočili u pomoć sugrađanima. Kao i uvek, ni trenutka se nisu dvoumili oko toga da li će izaći u susret.

- Niko ovo nije očekivao, ali ako je već tako, osećamo da radimo nešto za opšte dobro. Vozimo zaposlene u Zavodu za biocide i medicinu na razne zadatke, preuzimanje robe, odlazimo u servise, radi preuzimanja popravljenih pumpi, preuzimamo donacije, isporučujemo hlor za Infektivnu kliniku, kolega je baš jutros vozio opremu kojom je njihova ekipa sterilisala privremenu bolnicu na Sajmu. Nema stajanja, idemo dalje – priča Goran Ristić, vozač u kompaniji Mozzart

Njegov kolega Ilija Stojanović objasnio je šta je bio njegov posao.

- Moj posao konkretno je razvoz opreme za zaštitu i dezinfekciju. Uglavnom su isporuke za smeštajne centre za zaražene, Sajam, Infektivnu klinika, bolnica dr Dragiša Mišović. Obezbeđena nam je zaštita, maske i rukavice, ljudi su prijatni i saradnja funkcioniše izuzetno dobro. Utisci su pozitivni, svi imaju isti cilj, a na prvom mestu je zaštita svih. Osećam se izuzetno korisno što pomažem u ovoj situaciji.

Iz Mozzarta poručuju da će nastaviti da pomažu sa svim svojim resursima kako bismo svi zajedno iz nevolje koja nas je snašla izašli kao pobednici. Ilija i Goran svakako to već jesu.

Mozzart Foto: Branko Starčević / Mozzart

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loks

    3. april 2020 | 09:51

    E ovo je pomoć! A ne neki od njihovih suparnika koji su 'donirali' svoju reč da neće otpuštati radnike kad sve ovo prodje.

  • Milica

    3. april 2020 | 08:17

    Nije mi jasno cemu ovi minusi... mozete da ih volite ili ne volite...ali ovo sto oni rade je za svaku pohvalu...a, vi se zapitajte sta ste vi uradili da bi ste pomogli... ne moramo svi mi da damo novac, jer ga nemamo... ali, ima toliko drugih stvari koje i mi mozemo... razmislite o tome!

  • Box bist

    2. april 2020 | 16:54

    Svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA