≫ 

Mozzart pripremio više od 6.000 paketa za penzionere Srbije

Lider industrije igara na sreću započeo veliku akciju za pomoć najstarijim sugrađanima. Paketi uskoro stižu u Niš, Novi Sad, Suboticu, Kikindu, Ćupriju, Čačak, Valjevo...

  • 20
mozzart Foto: Branko Starčević / Mozzart

Kompanija Mozzart pokrenula je veliku akciju pomoći penzionerima za koje je pripremljeno više od 6.000 paketa, a koju će sprovesti u saradnji sa opštinama širom Srbije. Kako su najavili u Mozzartu, pomoć za sugrađane starije od 65 godina koji su najviše pogođeni izolacijom usled pandemije virusa korona, u narednih nedelju dana stiže za brojne gradove među kojima su Niš, Novi Sad, Sombor, Subotica, Kikinda, Ćuprija, Čačak, Vajevo, Kruševac...

Mozzart-ova društveno odgovorna akcija, samo jedna u nizu od početka pandemije, započela je na Voždovcu.

- Suprug i ja živimo sami i oboje imamo više od 65 godina. U ovom trenucima , pomoć nam je preko potrebna i lepo je kada znate da neko misli i brine o vama. Namirnice su pažljivo odabrane, kao da ste znali šta nam je napotrebnije. Hvala našoj opštini Voždovac i kompaniji Mozzart što su nas se setili, kao i ljubaznim volonterima koji su doneli pakete - reči su Dobrile Nikolić, profesorke engleskog jezika u penziji.

Prema rečima predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića, u proteklih deset dana ova beogradska Opština podelila je čak 20.000 paketa.

- Veliko hvala kompaniji Mozzart na zajedničkoj akciji, još jednom su pokazali koliko su zapravo odgovorni. Ovo je samo nastavak naše uspešne saradnje, koju smo intenzivirali u ovim kriznim vremenima jer se na muci poznaju prijatelji. Koristim priliku da pozovem i ostale uspešne privredne subjekte da se angažuju i pruže svoj doprinos kako bismo lakše i brže prevazišli teške trenutke - objasnio je Savić.

mozzart Foto: Branko Starčević / Mozzart

Kompanija Mozzart je već dokazala svoju lidersku poziciju, zauzimajući proaktivni pristup i kada je odgovornost i humanitarni rad u pitanju, te je u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 dosad pomogla sa više od 400.000 evra, što pored pomoći našim najstarijim sugrađanima uključuje kupovinu deset invazivnih respiratora i finansijku pomoć bolnicama širom Srbije u iznosi od 100.000 evra. Iz ovog privrednog giganta poručuju i da su posebno ponosni na sve svoje zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije. Naime, umesto kladioničarskih listi, vozači kompanije Mozzart od prvog dana uvođenja vanrednog stanja razvoze – medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, humanitarne pakete pomoći….

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    4. april 2020 | 13:06

    A sta cemo sa mladim ljudima i porodicama sa decom sto su ostali bez posla i primanja bilo kakvih? Penzioneri i dalje primaju penzije i pakete i pomoc a porodice mnoge nista...

  • Mila

    4. april 2020 | 08:27

    Tako treba, humanost i empatija su sada najvazniji.

  • Dajte

    4. april 2020 | 09:53

    Pakete deci nemojte sve za penzionere .Za decu nista ,zasto ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA