≫ 

Biznismen iz Kanade nije dolazio u svoje selo od 1947. godine, ali ga nije zaboravio kad je najteže

Poklonio je više od osam miliona evra svom zavičaju

  • 28
Milomir Glavčić, korona, humanitarna pomoć Foto: RINA

Srbi koji odu u tuđinu, retko zaboravljaju svoj rodni kraj, a većina njih uz svoj je narod sad kad je najteže. Milomir Glavčić, Kanađanin srpskog porekla, koji od odlaska u Kanadu 1947. godine nije dolazio, uputio je pomoć u svoje selo Pope.

Ovaj uspešni kanadski biznismen, veliki dobrotvor i humanista, ovih dana obezbedio je donaciju od 650 paketa najneophodnijih potrepština za ovo vreme, u vrednosti od 10.000 evra, od kojih je 500 podeljeno najsiromašnijim Kraljevčanima, a 150 meštanima svog zavičaja.

Međutim, ovo nije prvi put da je Milomir pomogao jer je u poslednjih nekoliko godina finansirao i izgradnju mosta na Ibru u Kraljevu, koji danas nosi njegovo ime, zatim nabavku najsavremenije magnetne rezonance, skenera i drugih aparata za potrebe Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, kao i izgradnju Dečijeg vrtića u kraljevačkom prigradskom naselju Beranovac.

Vrednost ovih donacija je preko dva miliona evra.

Glavčićevi prijatelji i zastupnici imaju pouzdane podatke da je veliki kanadski biznismen i dobrotvor, poreklom iz potkopaoničkog kraja, Kraljevu, Raški, Jošaničkoj Banji i selu Pope, do sada, u vidu raznih donacija za infrastrukturne objekte, opremu, humanitarne i mnoge druge akcije, poklonio više od osam miliona evra.

Video: Novak i Jelena Đokovic donirali milion evra za nabavku respiratora za Srbiju

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČIČA DRAŽA

    4. april 2020 | 11:46

    eto komunisti oteraše najbolje naše ljude ali oni opet imaju srce za svoj rodni kraj

  • Toma

    4. april 2020 | 11:41

    Hvala Bogu, da zemljak nije,, zec,, zaboravio gde se okotio, tako krazu u tom kraju? /Ali, ove donacije govore, da ne da ima novca, vec ima i srce za grudom rodjenja. Neka mu Bog podari svu srecu, dobro zdravlje na mnogaja ljeta!!!

  • ???

    4. april 2020 | 12:11

    A jesu li se sjetili njegovi iz kraja da mu pociste imanje u znak zahvalnosti? Pretpostavljam da se ne moze ni vudjeti od rastinja i zapustenosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA