Sofiji je ostalo još malo vremena da skupi novac za jedan od najskupljih lekova: Ima petinu svote

Pomozite Sofiji ima normalno i srećno detinjstvo, kao dečak Kris iz Slovenije koji je bolovao od iste bolesti a za kog je novac skupljen za 6 dana

  • 28
Beba Sofija Markuljević Foto: Privatna arhiva

Život deteta nema cenu, a borba roditelja bebe Sofije Markuljević koja boluje od spinalne mišićne atrofije nema granica. Stefan i Marija zajedno sa svojom ćerkicom hrle ka trenutku kada će moći da odahnu - kada budu skupili 2.1 milion dolara, koliko košta lek Zolgensma za Sofijino izlečenje.

To je lek koji se uzima jednom u životu, a najkasnije do navršene druge godine života deteta koje boluje od ove stravične bolesti.

Borba Sofijinih roditelja koja se rodila kao zdravo dete i od lekara dobila ocenu 9, traje malo više od mesec dana. U trci s vremenom i novcem do cilja, odnosno Sofijinog ozdravljenja, priključili su im se brojni poznati sportisti, odbojkaši, atletičari.

Sofija Markuljević Foto: Budi human

Zahvaljujući građanima Srbije, do sad je za ovu preslatku devojčicu krupnih očiju prikupljeno oko 20 odsto od ukupne svote novca koja je potrebna za kupovinu leka.

A koliko je lek Zolgensma učinkovit i kakve rezultate daje, najbolje pokazuje primer malog Krisa, dečaka iz Slovenije, koji, kako objašnjava Stefan Markuljević, ima SMA tip kao i Sofija.

- Akcija za Krisa u Sloveniji je trajala 6 dana i prikupljeno je preko 3 miliona evra. Kris je primio lek Zolgensma pre nepunih 6 meseci i rezultati su zaista neverovatni. Verujem da ste videli kakvo je Sofijino stanje, a vidite sta sve Kris moze. Pomozite nam da i Sofija ima normalno i srećno detinjstvo - naveo je Sofijin tata.

Ova neodoljiva devojčica još ne drži glavu, ne može da je odigne ni malo, noge ne pomera, ne sedi i ne puzi, kako je objasnio njen otac.

Sofijini mama i tata svakodnevno rade sa njom kako bi joj pomogli da pokrene neki deo tela, ali svaki pokret je za bebu bolan.

- S obzirom na to da Sofija pomera samo rukice, ona svakodnevno mora da radi vežbice kako bi se održao tonus i ostalih mišića. Da bi napravila svoj prvi korak, pred njom je dug put. Za početak, učimo da držimo glavicu i da oslobodimo disajne puteve - navode roditelji čija će ćerka za nekoliko dana napuniti godinu.

Vreme ne radi u Sofijinu korist, zato joj pomozimo da što pre pobedi životnu bitku.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 797 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human797 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043054-91

Uplatom na devizni račun: 160600000004310147

IBAN: RS35160600000004310147

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Od skoro postoji mogućnost i da se novac uplati iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I3

    12. maj 2020 | 19:33

    Pa da, gradimo metro, saljemo Albaniji 2 miliona, penzionerima 4000 +100e, migrantima obrok i kuce se daju a za decu da se salju poruke! Sramota od drzave!

  • Ja

    12. maj 2020 | 19:36

    Ja uplati od moje crkavice. Aj sad ove srpske majke i njihovi drugari lovatori. Sto im cipele i tasne kostaju koliko i zivot ovog deteta.

  • Nele

    12. maj 2020 | 19:23

    Ko god neće 100 e nek da ovom detetu.bolje je nego drzavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA