Anina porodica se 11 godina bori za njen prvi korak i rečenicu: Razume, smeje se i voli da se druži

Život je neprestana borba, a borba porodice Filipovski traje već 11 godina

  • 1
Ana, pomoc Foto: Privatna arhiva

Iako svakodnevni život pred svakog roditelja stavlja mnoštvo izazova, a roditeljstvo kao takvo jeste najzahtevniji posao na svetu, dečji osmeh zaleči svaku bol i otkloni svaku brigu sa majčinog i očevog lica. Život je neprestana borba, a borba porodice Filipovski traje već 11 godina. Toliko ima Ana, devojčica koja još uvek ne može samostalno da hoda, da puzi i izgovara rečenice. Toliko dugo se sa njom bore mama, tata i sestra, a ipak je najveći borac u svemu sama Ana.

- Ana, moja devojčica čim je otvorila oči i došla na ovaj svet u porodilištu je svojih prvih 10 minuta života reanimirana i samo nekoliko minuta nakon rođenja hitno je prevezena na Institut za majku i dete, gde smo se svi nadali da će preživeti svoju prvu noć - priseća se Vladislava Filipovski, Anina majka.

Do sada je Ana išla na fizikalne terapije, godinu dana je bila u Budimpešti na tretmanima za decu koja imaju hipotoniju, operisana je dva puta u Turskoj, uključena i u tretman iz Belgije poznat kao ABR i još mnogo različitih svakodnevnih terapija, što je, priča Vladislava, dalo značajne rezultate te Ana danas može bolje da sedi, i da sve razume. Međutim, navodi, i dalje nerazumljivo govori i još uvek nije napravila svoj prvi korak.

Iako je kako pored svih nedaća Ana vesela i nasmejana devojčica koja voli da se druži ona nije kao njeni vršnjaci, a da bi to postala neophodne su joj transplantacija matičnih ćelija, rehabilitacije, delfino terapije, logopedski tretmani i razvojni i fizikalni tretmani.

Kako se porodica Filipovski godinama unazad sama bori za Anin prvi korak, i za 11 godina su uložili sva svoja raspoloživa sredstva oni mole sve koji su u mogućnosti da im pomognu.

Ana, pomoc Ana Filipovski - Foto: Privatna arhiva

Ako ste u mogućnosti i želite da pomognete Ani da napravi svoj prvi korak, to možete učiniti na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 253 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human253 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-463449-30

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001941.3

IBAN: RS35160005400001941358

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA