Ranku su prijatelji ispunili želju: Umesto poklona za rođendan, uplatili su novac za bebu Sofiju

Sofija Markuljević (1) boluje od spinalne mišićne atrofije i treba joj lek koji se uzima jednom u životu kaok bi ozdravila, a koji košta 2,1 miliona evra

  • 3
Ranko Rastović Foto: Facebook/Ranko Rastović

Kada bi svako od nas izdvojio pola evra za bebu Sofiju Markuljević (1), odrekao se jedne kafe ili paklice cigareta, ova devojčica koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, pobedila bi opaku bolest. Za njen lek potrebno je 2,1 miliona evra, a na njenom putu do životnog cilja, do sad joj se priključio veliki broj humanih ljudi koji su uplaćivali novac za njeno ozdravljenje.

Među njima je i Ranko Rastović, koji nije želeo poklon za rođendan. Tražio je od svojih prijatelja da mu ispune jednu želju - da novac za njegov rođendanski poklon uplate na račun preslatke Sofije.

- Društvo, hvala vam što ste mi ispunili jedinu rođendansku želju sinoć i svi umesto kupovanja bespotrebnih poklona poslali po nekoliko poruka za Sofijicu. Uveren sam da će za 30 godina ona slaviti kao ja sinoć i da će ubrzo napraviti svoj prvi korak - napisao je Ranko.

On je pozvao i ostale da se priključe akciji prikupljanja novca za lek koji će pomoći Sofiji da ozdravi.

- Voleo bih da se ne zaustavimo ovde, već da svako od vas ko čita ovo, učestvuje i proširi svest o ovoj akciji kako bi dan kada će Sofija prvi put potrčati za loptom vrlo brzo došao, što znajući njene roditelje znam da ima duboko usađeno u sebi - poručio je on.

Želje za prvi rođendan: Da dočeka 105.

A i beba Sofija je pre nekoliko dana proslavila svoj prvi rođendan.

- Iako ovaj prvi, najvažniji rodjendan, nismo planirali da slavimo, naši divni prijatelji su se potrudili da Sofija svoj najvažniji dan proslavi kao i sva druga deca. Ovo nije bila samo proslava rođendana, ovo je bila proslava života. Zahvalni smo Bogu što je Sofija, i pored strašne bolesti, svoj prvi rođendan dočekala nasmejana i sa ljudima koji je vole! Hvala svima koji su uz nas i koji nam na sve moguće načine pomazu da prikupimo novac za lečenje, kako bi Sofija zdrava dočekala i svoj drugi, peti, 105. rođendan - napisao je njen otac Stefan Markuljević.

Sofija je za svoj rođendan dobila oko 6.000 SMS poruka, ali njena borba mora da se nastavi jer je do sada prikupljeno oko 30 odsto od ukupne svote novca neophodne za lek koji ova neodoljiva devojčica mora da primi do druge godine života.

Pomozimo Sofiji da se njeni budući koraci daleko čuju i da proslavi još mnogo rođendana.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 797 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human797 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043054-91

Uplatom na devizni račun: 160600000004310147

IBAN: RS35160600000004310147

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Od skoro postoji mogućnost i da se novac uplati iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA