≫ 

Snimak sramotne pljačke novca za bolesnog Viktora: "Sin mi kreće na lečenje, zbog korone nema para"

Majka dečaka Milena ne može da shvati da uprkos snimku počinilac krađe još nije odgovarao za svoj postupak

  • 10

Viktor Mitić (3) iz Leskovca rođen je kao zdrava beba sa ocenom deset. Već petog dana njegov EEG pokazao je problem, a u četvrtom mesecu počelo je bolničko ispitivanje, usled kojeg su mu ustanovljene epilepsija i hemipareza levostrano. Dva meseca kasnije dijagnostikovan mu je i Volvus želuca usled čega je pod budnim okom još jednog specijaliste - gastroentereloga.

Poslednji put kada smo pisali o njemu, imali smo neverovatnu vest. Iz kutije za pomoć dečaku, smeštene u lokalnoj pekari, ukraden je novac i to ne prvi put. Čin koji zapanjuje nečoveštvom prvi put se desio u januaru ove godine, a drugi put samo mesec i po potom.

Ne može se precizirati koliko je novca nestalo. Prvi put je prijavljen nestanak četiri do pet hiljada dinara, iako majka ima razloga da veruje da ga je bilo više. Drugi put je odneta cela kutija.

Ono što je najskandaloznije zapravo je činjenica da uprkos snimku, pljačkaš nije uhvaćen.

Viktor Mitić, Leskovac, humanitarna pomoć, krađa Foto: Privatna arhiva

Prema rečima majke Milene ni tri meseca od nemilog događaja, glava joj nije mirna.

- Policija je obavestila sve kolege u okolini, ali niko lopova ne prepoznaje i još uvek niko ne zna ko je u pitanju - rekla je za Telegraf.rs.

A novac im je potrebniji nego ikad.

- Viktor kreće za Novi Sad za tri nedelje i biće tamo šest nedelja na rehabilitaciji. Zbog ove korone ništa nismo prikupili - požalila nam se.

Viktor Mitić Budi human Foto: Budi human

Sredstva za Viktorovo lečenje možete uplatiti na sledeće načine: 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 685 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human685 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-547477-49

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002940.0

IBAN: RS35160005400002940070

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(B.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    31. maj 2020 | 15:39

    Šta da se kaže TUGA

  • Red briggade

    31. maj 2020 | 16:14

    To rade lica koja konzumiranju i lake i teške droge...MUP ne preduzima skoro ništa ni po ostalim gradovima u Srbiji, a očigledno je da je broj mladih uzrasta od 13 godina pa naviše najveći deo konzumenata marihuane...dok oni od 15 pa naviše diluju uskoro svakoj ulici i na svakom koraku, grupe o policijskim patrolama na društvenim mrežama im olakšavaju kriminalni rad, po gradovima se uglavnom prevoze taxijem i tako su proširili delokrug na kompletne gradove i naselja. Zaista ogromna neodgovornost ili nezainteresovanost MUP-A...ili nešto treće.

  • Zex

    31. maj 2020 | 17:21

    Takve pljacke se u Srbiji vrse legalno. Roditelji ostaju bez posla, skida se sa racuna za vazduh,vodu,kurtu murtu,a deca nemaju za lecenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA