Zvezdaši ujedinjeni zbog malog Stefana: Rajković i Drulić donirali dresove za pomoć dečaku

Trogodišnji Stefan Majkić boluje od tuberozne skleroze, još ne hoda, još ne govori i jedina šansa za iole normalno detinjstvo mu je operacija u Hjustonu, koja košta oko 250.000 dolara

  • 0
Stefan Majkić, dečak

Foto: Privatna arhiva

Potreban iznos nije lako sakupiti, naročito jer je u Stefanovom slučaju i vreme od presudnog značaja, kako bi njegovo detinjstvo bilo bezbrižnije, zdravije i normalnije.

Tako je cilj da se što pre stigne do "bolnice koja daje nadu". Iz tog razloga, brojni humani ljudi nizom akcija prikupljaju sredstva, a igrači Zvezde i njeni navijači su se nekoliko puta uključili.

Reč je o aukcija dresova koju su pokrenuli legendarni napadač Zvezde Goran Drulić, kao i nekadašnji golman i crveno-belih i reprezentativac Srbije Predrag Rajković.

Naime, svesni činjenice da put do TCH klinike u Hjustonu, koji može da pomogne Stefanu, nije ni malo lak, ni jeftin, Drulić i Rajković odlučili su da se uključe i pomognu zajedno sa grupom "Negujmo srbski", i podstaknu sve ljude da budu humani i učine isto.

Tako je najbolji golman Francuske donirao dres iz vremena dok je igrao za Makabi koji je naravno potpisao i koji možete licitirati, kupiti i tako pomoći Stefanu, OVDE.

Sa druge strane, Drulić, koji je trenutno u Saragosi, bez obzira na fizičku udaljenost, pred proslavu titule je kontaktirao ljude iz kluba, pa su tako, od trenera Dekija Stankovića, do svih igrača potpisali dres "Za malog Stefana", koji je takođe postavljen na aukciju - OVDE.

Da podsetimo, Stefan boluje od ove retke, genske bolesti koja zahvata više organa tokom odrastanja: mozak, oči, srce, kožu, pluća i bubrege, utvrđeno je u januaru 2017, kada je imao dva i po meseca. Mališan na kori mozga ima veliki broj tzv. tubera, koji su posledica mutiranog gena, a koji uzrokuju po više epi-napada u danu.

U Srbiji se ova vrsta dijagnostike i intervencije ne pruža pacijentima sa TS. U Americi je standardna procedura, a sama operacija može znatno uticati na dalji razvoj deteta i kvalitet života.

Naše malo Stefanu znači sve! Budimo humani!

Pomozimo Stefanu:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 731 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human731 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555318-97

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004285.7

IBAN: RS35160005400004285751

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj.

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA