"Molim sve ljude da pomognu meni i bratu da imamo oca. Ne možemo sami da mu platimo lečenje"

Pre dve godine, Staniša je uspeo da pobedi opaku bolest, ali se ona vratila. Za operaciju je kasno jer su se metastaze proširile po celom telu

  • 16
Staniša Stojkov Foto: Instagram/Za.Stanišu

Staniša Stojkov iz Kruševca, otac dvoje maloletne dece, operisao je pre dve godine karcinom debelog creva, koji je bio 3. stadijuma. Posle operacije je, kako nam priča njegova ćerka Tijana, imao 6 ciklusa obične hemioterapije.

- Posle toga je sve bilo u redu do oktobra 2019. kada je ponovo počeo da oseća bolove. U martu ove godine je uradio magnetnu rezonancu koja je pokazala recidiv na debelom crevu. Lekari su zahtevali da se uradi PET skener da bi se situacija odredila preciznije. U maju je odradio PET skener koji je pokazao metastaze u celom telu - priča Tijana za Telegraf.rs.

Odmah su mu određene hemioterapije Capox i biološke terapije Avastin.

 
 
 
View this post on Instagram
❤️🙏A post shared by Za Stanišu Stojkov🙏❤ (@za.stanisu) on

- Capox se prima o trošku države, a Avastin civilna lica u našoj zemlji koja imaju metastaze u velikoj meri, mogu da ih primaju isključivo o svom trošku na privatnoj klinici. Terapije se primaju na 3 nedelje. Jedna terapija Avastina košta 162.000 dinara. Ne znamo tačan broj terapija koji je potreban, jer će se posle 3. ciklusa raditi kontrola - objašnjava Stanišina ćerka.

Kako kaže, broj terapija moze da ide i do 24 ciklusa, u zavisnosti od efikasnosti i prihvatanja organizma.

- Do sada smo skupili za 6 ciklusa. Troškovi lečenja nisu samo terapije, tu su i putni troškovi (Kruševac-Beograd), njegova ishrana, vitamini za jačanje imuniteta - navodi naša sagovornica.

 
 
 
View this post on Instagram
Hvala svima koji nam pomazete... ❤️Nastavite da delite molim vas☺️🙏A post shared by Za Stanišu Stojkov🙏❤ (@za.stanisu) on

Ova mlada devojka snimila je i video poruku na Instagramu u kojoj apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu njenom ocu.

- Molim sve ljude da pomognu meni i mom bratu da imamo oca - rekla je Tijana.

Žive od 45.000 mesečno

Siniša ćerka kaže i da su oni četvoročlana porodica koja živi sa 45.000 dinara mesečno.

- Zato i nismo u mogućnosti da sami pokrijemo sve troškove lečenja. Tata prima invalidsku penziju koja iznosi 15.000 dinara, a mama radi kao gerontodomacica i njena plata je 30.000 - kaže Tijana Stojkov.

Inače, pre tri dana, Staniša je počeo sa terapijama. Za operaciju je kasno jer su se metastaze proširile po celom telu.

- Tata je primio prvu terapiju i malo mu je bolje jer su se bolovi smanjili. Ima mučninu ali to je normalna nuspojava, to ga dosta umara i spava mu se. Ali nadamo se najboljem. Videćemo kad bude uradio krvnu sliku da li su mu se tumor markeri smanjili - zaključuje Tijana.

Ukoliko ste u mogućnosti, Staniši i njegovoj porodici možete pomoći uplatom na Žiro račun 200/47226155-48.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    6. jul 2020 | 23:43

    Pomozimo ovoj lepoj familiji⚓🌹⚓

  • Pedja

    7. jul 2020 | 07:04

    Iskreno mi je žao. Prošao sam isti pakao sa majkom i gledao kako se topi i nestaje, 4 meseca borbe svaki dan do trenutka kada vam kažu da je u terminalnoj fazi što znači smrt u naredna 24 sata. Mnogo toga joj nisam rekao, gledao sam njenu bol i želju za životom, još uvek mislim da li sam učinio sve što sam mogao, a prošlo je 5 godina od tada. U svakom slučaju hvala osoblju Zemunske bolnice na svoj pomoći i borbi za njen život. DRŽITE SE, pričajte kao da se vidite prvi put.

  • 🤨

    7. jul 2020 | 09:23

    Zanemarite, ove ne ljude koji daju minuse samo pokazuje da nisu vredni bitisanja na ovoj planeti!!! Dajte SMS, da opet pokažemo Srbijo da smo ostali ljudi!!!🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA