≫ 

Za Sofijin korak sakupljena dva miliona: "Iza nas su 104 dana borbe, pomoć nam je sad najpotrebnija"

Potrebno je još 400.000 dolara kako bi malena Sofija uspela da pobedi

  • 2
Sofija Markuljević Foto: Budi human, Privatna arhiva

Kada vam lekari saopšte stravičnu vest da vaš mališan boluje od teške bolesti i kaže da lek za to ipak postoji, nema ničega na svetu što bi vas sprečilo da se do samog kraja borite za spas svog deteta. Ta borba je teška, prepuna prepreka i neizvesnosti, a to itekako znaju roditelji malene Sofije Markuljević (1), koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip I zbog čega ne može da hoda, puzi, niti pomera glavu.

Iza ove preslatke devojčice, nažalost, teško bolesne, i njenih roditelja stoje 104 dana borbe, koliko je prošlo od trena kada su pokrenuli akciju prikupljanja novca za lek koji bi Sofija uzela jednom u životu, a koji košta 2,4 miliona dolara.

Sofija nas je ujedinila u jednom - da joj pomognemo da se izbori, da nastavi da živi kao zdrava devojčica, da sa svojom mamom odlazi u park, sa tatom na igralište... Posle 104 dana, za Sofiju i njeno izlečenje prikupljena su dva miliona dolara, uz pomoć velikog broja humanih ljudi, organizacija i kompanija.

Njen otac Stefan Markuljević kaže za Telegraf.rs da jesu blizu cilju, ali da je upravo sada pomoć najpotrebnija.

- Akcija je krenula 25. marta, iza nas su 104 dana borbe. Prikupili smo dva miliona dolara uz pomoć svih dobrih ljudi, zaista ogroman novac, ali nažalost - nedovoljan. 400.000 dolara je ostalo do cilja i kada se pogleda ukupna cifra od 2.4 miliona deluje da smo blizu. I zaista jesmo ali sada nam je potrebna pomoć više nego ikad jer Sofija nema još puno vremena - kaže Stefan.

Lek koji treba Sofiji uzima se jednom u životu, a vremena nema puno jer je potrebno dobiti ga najkasnije do druge godine života deteta koje boluje od spinalne mišićne atrofije.

- Apelujemo na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pošalju SMS sa tekstom 797 na 3030, uplate donaciju i pozovu prijatelje da se uključe ko je koliko u mogućnosti. Svi zajedno za Sofijin prvi korak, uspećemo - poručuje Stefan, otac malene Sofije.

Progresivna atrofija mišića

Podsetimo, Sofija se rodila kao zdravo dete sa ocenom 9. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu Sofija potpuno prestaje da pomera ruke. Pedijatar je tada uputio na neurološki pregled.

Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti lekara, sa dva i po meseca je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - Spinalna mišićna atrofija tip I. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih fukcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sofija Markuljević Foto: budihuman.rs

Vreme ne radi u Sofijinu korist, zato joj pomozimo da što pre pobedi životnu bitku.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 797 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human797 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043054-91

Uplatom na devizni račun: 160600000004310147

IBAN: RS35160600000004310147

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Odnedavno postoji mogućnost i da se novac uplati iz Bosne i Hercegovine.

Video: Igrači Partizana i Crvene zvezde na teren izašli u majicama sa imenom bebe Sofije Markuljević

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😇

    7. jul 2020 | 12:38

    Treba da bude sram sve sportiste da ovo ne mogu izgurati.. niko dinara nije dao, osim Luburica, Jovetica, Dzumhura i Matica, ostali svi sportisti, milioneri - Sram vas bilo !

  • 🤗🥰🥰🥰

    7. jul 2020 | 13:54

    Uspecemo Sofijice!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA