Zovem se Stefan, i mislio sam da nikada više neću morati da vam se javim: Ali, bolest se vratila

Stefanu Subotiću iz Stare Pazove posle dve godine vratila se bolest, mora u Flensburg, a za to mu treba 40.000 evra

  • 3
Stefan Subotic Foto: Facebook/Stefan Subotic

"Dragi moj dobri narode, zovem se Stefan Subotić i imam 22 godine. Znam da me se mnogi sećate još od 2018. godine, kada sam oboleo, jer sam zahvaljujući vama i do sada lečen. Mislio sam da više nikada neću morati da vam se ovako obraćam" ...

Ovo su prve rečenice koje je u pismu dostavljenom našoj redakciji poslao Stefan Subotić iz Stare Pazove, a  a koje uopšte nisu naslućivale na dobro.

Od svoje 18 godine Stefan se borio protiv opake i teške bolesti, limfoblastne leukemije. U septembru 2018. godine nas je obradovao vestima da ju je pobedio, a evo danas, ni dve godine kasnije, javlja nam se lošim vestima.

Nakon dve godine remisije od limfoblasne leukemije i stanja bez raka, bolest mu se opet javila, sada u obliku leukemijskog infiltrata.

- Sa svoje 22 godine sam nakon toliko izolacija, hemo terapija, zračenja, transplatacije, lečenja binatumomabom, taman počeo da živim, pokušao da se opustim i uživam u ovom svetu, baš kao moji drugari i vršnjaci. Ali, bolest se, evo, opet vratila. Mladalački snovi mi se opet srušiše. A, samo želim da doživim sve ono što je prirodno za svakog mladog čoveka! Moram da se borim! Želim da verujem! Moja mladost se nada - piše nam Stefan.

Naglašava da mu je hitno potrebno zračenje.

- To ću obaviti ovde, u Кamenici. Ali, po preporuci prof. dr koja me leči u Nemačkoj, potrebno je da me opet za mesec dana vidi Flensburg. Ciklus terapija koje mogu primiti jedino tamo, jer ih u Srbiji nema, je veoma skup,oko 40.000 evra. Prošli put kada su predviđanja bila 20 odsto da preživim, ova terapija je učinila čudo. Gospode učini da i sada uspem da stignem do nje - piše on:

-  Moj problem je opet, kako doći do novca. Već sam tri puta odbijan od komisije koja bi mogla dozvoliti lečenje u inostranstvu. To je na veliku žalost nemoguće za sve nas korisnike humanitarnih fondacija, jer država nema previše sluha za nas i ne prihvata da ovde nije baš svako lečenje kao u inostranim bolnicama. Кoliko je bolno kada zbog vas porodica mora da organizuje humanitarne akcije, turnire i koncerte, deli flajere sa SMS-om i objašnjava sa bolom koji nosi u sebi koliko sve to meni znači. Sada je i to nemoguće zbog ovog virusa.

- Jedino uz vašu pomoć i razumevanje mogu poći po svoje izlečenje u Flensburg. Verujte, jako je teško živeti u iščekivanju da li će se prikupiti baš taj potreban novac koliko trenutno vredi moj život.

Verujem da ću ovaj put doživeti srećan kraj. Nada me nikada nije napustila.

Stefanu možete pomoći  slanjem SMS poruke 360 na 3030.

A uplate se mogu izvršiti na dinarski račun: 160-483612-69

Devizni:00-540-0002304.6

IBAN broj:RS35160005400002304623

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA