Mali Stefan dobio je šansu za srećno detinjstvo, stigao je iz Turske: Ponekad ima napade na 5 minuta

Stefa je primljen u jednoj turskoj klinici i postoji nada u izlečenje i bez operacije mozga koji je pogođen bolešću

  • 3
Stefa Foto: Facebook/za_stefu

Porodica i prijatelji malog Stefe - Stefana Gončina imaju lepe vesti za sve koji su svesrdno pomagali ovom mališanu da njegovo detinjstvo bude sačuvano od patnji. Stefa je primljen u jednoj turskoj klinici i postoji nada u izlečenje i bez operacije mozga koji je pogođen bolešću.

Trogodišnji mališan od svog devetog meseca života pati od teške bolesti - tuberoskleroze mozga, a to znači da on ponekad ima epileptične napade i na svakih pet minuta.

- Stefi se nalazi baš na mozgu, a ako krene da se spušta na niže organe, postaje opasna po život. Tuberozna skleroza može da se pojavi na plućima, koži, bubrezima, očima. Vreme nam ne ide u prilog. Njemu je sve gore, dobija epi napade na svakih pet minuta - pričala je za Telegraf.rs majka njegova majka prošle godine.

Počela je borba, traganje za rešenjem i bolnicom u inostranstvu gde bi Stefa mogao da se leči od retke bolesti. Konačno, rešenje je nađeno. Ali, moraće da se pripremi za mnogo pregleda, putovanja, dijagnostike.... a njegove roditelje sve to koštaće i do 50.000 evra.

"Posle dužeg lutanja, pronašli smo novu, sjajnu kliniku, koja nam je na pravi način izašla u susret!

Sa zadovoljstvom su prihvatili našeg heroja kao svog novog pacijenta. Konzilijum lekara, sastavljen od neurologa, neurohirurga, genetičara, ortopeda i naravno pedijatara.

ĆAO DRUGARI! 🥰 Stefa se juče vratio iz Turske! Posle dužeg lutanja, pronašli smo novu, sjajnu kliniku- MEMORIAL,...Posted by za_stefu on Уторак, 04. август 2020.

Neourohirurg koji živi od operacija, nije želeo da predlaže nikakve zahvate. Naime, prema njegovom stručnom mišljenju tuberi u Stefinoj glavi ne rastu, pa tako nema potrebe za hitnim hirurškim zahvatom, jer će glava i dalje da mu se razvija. Samim tim, mogao bi da se napravi dodatni prostor i tuberi neće biti pod pritiskom. Najveći problem predstavlja tuber na desnom delu čela, koji je pokazao najviše aktivnosti.

Svaka operacija mozga je veliki rizik i kako doktori kažu, nijedna osoba se nikad iz anestezije ne probudi ista.

Ipak, to stoji kao otvorena mogućnost u slučaju da se situacija pogorša. Ali nadamo se da tako neće biti.

Stefa je dobio novu terapiju. Iako je prethodna bila odlična, samo što nijedan lek ne može da se koristi duže od dve godine.

Na svaka tri meseca, Stefa će se vraćati u Istanbul na redovne kontrole. Predstoji nam mnogo letova, analiza i snimanja. Magnetne rezonance, EEG, skeneri i sve ostalo se naplaćuje po satu, nikada manje od 100 evra.

Do daljnjeg, Stefa će u Srbiji nastaviti rad sa defektolozima i logopedima. Još uvek nije progovorio.

Nastavljamo sa akcijama i slanjem poruka, jer su doktori indicirali da bi redovne kontrole ovim tempom trebalo da traju do 10. godine.

VAŽNO OBAVEŠTENJE!! Zdravi ljudi imaju milion želja, a bolestan samo jednu, da ozdravi! Pozivam sve ljude dobre volje...Posted by za_stefu on Среда, 05. август 2020.

Uzimajući u obzir tempo trošenja novca po jednom putovanju - oko 10.000 evra (što uključuje avionske karte, hotelski smeštaj i sve troškove u klinici) došli smo do računice da bi još 50.000 evra uz sav do sada sakujeni novac bilo dovoljno za taj period, ukoliko ne bude komplikacija.

A daće bog da sve bude u redu!

Hvala Vam svima, na svemu! Uzimajući u obzir sve do sada urađeno malo nam fali do cilja, a ceo maraton smo do sada trčali zahvaljujući isključivo vama."

Pomozimo Stefi

Slanjem SMS poruke: Upišimo 664 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human664 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-547444-51

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002917.6

IBAN: RS35160005400002917663

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nađa

    6. avgust 2020 | 20:05

    Bogo draga, pomozi mu!

  • Bosiljka

    6. avgust 2020 | 21:52

    Pa nas ministar zdravlja je rekao da ce se placati lecenje za retke bolesti dece.I ne cuje se glas naseg zdravstva ovih dana kad je sakupljan novac za malu Sofiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA