≫ 

Suze samohrane majke: Danica, Nikolina i Milica žive kao podstanari, moraju da se sele, a nemaju gde

Samohrana majka živi sa tri ćerkice, ne radi i ne prima alimentaciju, te kraj s krajem sastavljaju uz pomoć dečijeg dodatka i socijalne pomoći

  • 69
Jelena Antić, Kuršumlija Printskrin: Facebook/Dejan Marković Milošević

Preslatke sestrice Danica (9), Nikolina (5) i Milica (5) iz Kuršumlije žive sa svojom majkom Jelenom Antić (27) u iznajmljenoj kući, u nimalo lakim uslovima sa mesečnim primanjima od 23.000 dinara. Njihova majka ne radi, a otac, od kog se razvela, ne plaća neophodnu alimentaciju. Žive od dečijeg dodatka i socijalne pomoći.

Jelenin život, kao samohrane majke, nije lak. Ova mlada žena ne može da radi jer nema nikog ko bi joj čuvao tri ćerke, suviše male da bi ostajale na po više od 8 sati dnevno same, a jedina nada bio joj je vrtić. Ipak, kako kaže za Telegraf.rs, tamo joj je rečeno da "ide kući i čuva decu" jer je nezaposlena.

Tako se ova mlada žena našla u začaranom krugu problema bez rešenja koje bi bilo na vidiku. Pomoć joj, kaže, pružaju dobri ljudi, i pojedini članovi porodice bez kojih bi teško "izgurala" mesec.

Jelena Antić, Kuršumlija Sestrice Danica, Nikolina i Milica, Foto: Privatna arhiva

Govoreći o teškim okolnostima na koje su je putevi života doveli i tome kako je uopšte moguće izdržavati troje dece sa 23.000 dinara, Jelena je zaplakala. Nije mogla da sakrije suze zbog bola koji nosi u sebi, a koji je, čini se dok priča, srastao sa njom.

- Ovo je da čovek nikom ne poželi. Šta ćete? Tako živim ceo život. To je život od danas do sutra. Ne sećam se kad sam sebi poslednji put nešto kupila. Uzmem od sestre stvari koje mi da. Daju mi ljudi stvari i za decu, one su uvek čiste i oprane, jer veoma vodim računa o njima - kaže Jelena koja i poslednji dinar daje na svoje predivne devojčice.

Ostane 13.000 dinara za ceo mesec

Kada primi socijalnu pomoć i dečiji dodatak, prvo, kako kaže, izmiri sve obaveze.

- Sve račune i kiriju izmirujem redovno. Prvo to platim, i ostane mi oko 13.000 dinara. Srećom, u prodavnici gde kupujem hranu, žele da mi izađu u susret. Tu se zadužim, pa vratim kad sledeći put primim pomoć i dečiji - objašnjava ona.

Jelena Antić, Kuršumlija Jelena sa svojim ćerkicama, Foto: Privatna arhiva

I kao da na svojim plećima ne nosi dovoljno veliki teret, ova mlada samohrana majka suočena je prethodnih nedelja sa novim problemom - ona i njene tri ćerkice moraju da se isele iz kuće koju iznajmljuju, a drugih stanodavaca koji bi izdali svoju nekretninu - nema.

- Do 1. septembra moram da se iselim jer je vlasnicima potrebna ta kuća. Ne znam zašto, ali koga god da sam pitala, niko nije hteo da mi izađe u susret iako sam vrlo odgovorna i čim dobijem dečiji dodatak, isplatim kiriju i račune. Ima ovde i dosta praznih kuća, ali nema vlasnika, nemam ni koga da pitam da se uselim ili iznajmim - na mukama je Jelena.

Kako kaže, bilo kakav vid pomoći bio bi dobrodošao i izmamio bi osmeh na licima njenih ćerki. Jelena se nada da će uskoro pronaći novi krov nad glavom za nju i njenu porodicu, ali je vremena sve manje. Zato apeluje na sve ljude da joj pomognu koliko mogu, a račun za pomoć je 205-9011006083646-41, na ime Jelena Antić.

Video: Milan je ostvario svoj san, kupio je kuću u Sekuriču

(D. Simić/d.simic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GOLDA

    9. avgust 2020 | 22:09

    Svaki komenar na račun i pitanje "zašto ste radjali decu"? ,u prevodu i "zašto ste se seksali?" pa potpitanje koje se nameće, ako već jeste, što niste se čuvali, ako već niste, što niste abortirali?Sram vas bilo, ako ste muškarac, ako ste žena, stidite se!!! O natalitetu da ne govorim! O neplaćanju alimentacije takodje. Sirotinje je uvek bilo. Deca su zdrava i prelepa. Majka brine i bori se koliko može! Ako želite i ako ste u mogućnosti pomozite. Ako niste, ne pišite komentare koji "bodu" mnogima u srce i dušu! Svaku sreću i blagostanje želim ovoj porodici! Ima Boga! Kolo sreće se okreće....

  • Невена

    9. avgust 2020 | 20:40

    Мени заиста није јасно ЗАШТО ВРТИЋ НЕЋЕ ДА ИХ ПРИМИ? По чему су то дјеца запослених вреднија од дјеце разведених па имају привилегију у односу на друге ? Срамота! Сва дјеца треба да имају иста права а управо тај ЦЗР треба да помогне мајци тако што ће њеној дјеци обезбиједити бесплатан вртић да би она могла са својим радом- основне услове за живот да приушти својој дјеци.

  • Rojka

    9. avgust 2020 | 20:25

    Pod hitno da se pomogne ovim preslatkim devojčicama, kad može pevaljkama može i ovoj hrabroj majci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA