≫ 

Ne oklevajte da pošaljete SMS za malu Lanu. Ona se smeška, ali bolest preti da zaustavi svaki pokret

Cena leka je atronomska - čak 2,4 miliona dolara

  • 5
Lana Jovanović

Instagram/Za Laninu zivotnu bitku

Mala Lana Jovanović sa osmehom dočekuje svaki novi dan. Ali, svi koji se bore za to da njen osmeh ne obriše podmukla bolest, strahuju da bi svaki dan mogao da bude izgubljen, ako se ne prikupi dovoljno sredstava za njeno lečenje.

Lana pomoć

Foto: Privatna arhiva

Bolest je neumoljiva - mala Lana ima spinalnu mišićnu atrofiju (SMA), progresivnu bolest sa užasnom prognozom, ali za koju postoji lek. Reč je o istoj dijagnozi koju ima i Sofija Markuljević, a za čije lečenje je novac posle maratonske borbe prikupljen.

Lana pomoć

Foto: Privatna arhiva

Cena leka je atronomska - čak 2,4 miliona dolara, a uzima se samo jedna doza. Uslov je da to bude pre navršene druge godine života, a Lanini rodielji Aleksandra i Dimitrije strpljivo čine sve što mogu da novac obezbede do Laninog prvog rođendana, koji je 3. novembra.

Lana i Lazar

Lazar i Lana, Foto: Facebook/Za Laninu zivotnu bitku

Za Lanu se bori i mali Lazar, koji ima samo 4 godine i već dobro zna šta je to bolest, iako se ona još ne vidi na prvi pogled, jer Lana je bebica koja se radosno smeje. Ali, SMA preti da joj oduzme moć pokreta i da nikada ne prohoda.

- Pomozite mojoj seki da ozdravi i da trči sa mnom i da može da skače i da može da vozi sa mnom bicikl - pričao je u dahu pred mikrofonm i kamerom vojvođanske televizije.

Lana pomoć

Foto: Privatna arhiva

Spinalna mišićna atrofija, tip 1, koji ima i Lana, veoma je opaka i smrtonosna bolest za bebe. One nikada ne mogu čak ni da dođu do stadijuma kada samostalno sede. Njima je u kasnijoj fazi potrebna i sonda za hranjenje, aparati za disanje, pa i aparat za kašljanje.

Lana i mama

Foto: Privatna arhiva

Na kraju, nastupa totalna paraliza, a beba više ne može ni da se osmehne. Uz pomoć mehaničke ventilacije deca sa ovom bolešću mogu da žive i duže od dve godine, ali zahtevaju stalnu i intenzivnu negu.

Sve detalje o ovoj bolesti možete videti i na sajtu SMA Srbija.

Podrška Sofijinih roditelja

 

Mala Sofija Markuljević čeka svoj lek, za nju je novac prikupljen. Dani prolaze i svaki je prilika da se i vi priključite i pomognete Lani slanjem SMS-a ili uplatom na račun.

Sofijini roditelji podržali su Lanine i pozvali sve koji su hteli da pomognu njihovoj ćerki, dar namene Lani i pomognu u njenoj borbi.

- Molimo sve ljude koji su nastavili da prikupljaju novac za Sofiju u kutijama preusmere novčana sredstva na račun male Lane Jovanović koja boluje od iste bolesti kao i naša Sofija. Molimo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, nastavite da prikupljate novac za Lanino lečenje jer je ona tek na početku svoje borbe. Hvala svima. Za Lanu! - napisali su Sofijini roditelji.

Kako pomoći Lani

 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    12. avgust 2020 | 14:33

    Daj Boze da se dete spasi i prikupu novac,neka dokone gospodje koje zovu zadrugu i parove preusmere sve na ovakve poruke i bice dobro,neka bolesni fanovi koji prate ljude koji nemaju svoj zivot i koji im placaju od patika do stanova sve zivo,neka posalju poruku za ovo dete i za 20 dana skupice se pare,nacina ima samo nas nema...

  • Banja luka

    12. avgust 2020 | 14:18

    Konacno i za nas! Bravo!

  • 🙏🙏🙏

    20. septembar 2020 | 09:16

    Dragi nasi donatori,pristigli smo blizu 1.400.000e🙏mozete i sami pogledati na stranici budi human za Lanu Jovanovic. Laganim koracima idemo ka cilju,a cilj je jasan 2.400.000e. Nadam se da cemo ovim tempom i radom svaki dan prikupiti jos 1 milion i tako Lanu spremiti put Amerike,put koji za nju donosi ozdravljenje. Molim Vas nemojte odustati,budite uz nas,uspecemo zajedno🙏🙏🙏❤❤❤❣❣❣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA