Ovo je Lana, ima 19 dijagnoza, bori se 20 godina: "Najgore su majčine patnje. Umirem joj pred očima"

- Često mislim da neću izdržati - napisala je Lana Bulatović

  • 19
Lana Bulatovic Foto: Facebook/Pomozite Lani u borbi za život"

Lana Bulatović je sa devet godina dobila dijabetes. Svakog dana, po nekoliko puta, primala je inekcije. Sa 23 godine je izgubila vid, a sada, u 29. godini može da ostane bez najdragocenijeg, života. Da se to ne bi desilo, Lana mora da ode na transplantaciju bubrega u Padovi koja košta 68.000 evra.

Kako je napisala juče na Fejsbuku, prvo snimanje ima u utorak, ali će to potrajati jer ima mnogo analiza, za koje vreme može da se prikupi novac. Ona je trenutno na Klinici za nefrologiju u Beogradu zbog priprema za transplantaciju. Kako je napisala, navedena cena važi 32 dana, a onda će se računati po dodatnoj stopi od 138,15 evra svaki dan, ali i taj iznos dodatno može da bude podložan promenama u zavisnosti od dodatnih procena i tretmana. "Što pre skupimo novac, manje će trebati", napisala je Lana.

Lani je najteže da gleda koliko njeni najbliži pate zbog nje. Detinjstvo i mladost nije imala, a ni porodicu o kojoj je sanjala.

- Vreme ne čeka i bolest ne štedi. I pored svih napora i odricanja stanje se pogoršava. Često mislim da neću izdržati. Pomislim da moj život nije vredan. Punih 20 godina borbe, česte bolnice, preko 250 hospitalizacija, svakodnevni bol... nisam putovala ni po Srbiji, a kamoli dalje. Prodali smo sve, a od sećanja imamo samo ružno. Tako je blizu, a toliko daleko taj sanjani život... Najgore su majčine patnje. Umirem joj pred očima i povrh svih naporaNije fer. Nisam imala detinjstvo ni mladost, porodica o kojoj sam sanjala ostala je samo san. Umorni smo i ne znam kako dalje... Ležim u bolnici čekajući čudo, al' sve je gore - obeshrabrena je Lana.

Pre dva dana, ona je, posle 20 godina bolesti, dobila insulinsku pumpu, što je prvi korak ka transplantaciji.

Sa svojih 29 godina Lana ne pamti putovanja, izlaske, druženja, već samo bolničke krevete. Ona ima čak 19 dijagnoza.

Sa 9 godina Lana je dobila dijabetes. Usledile su brojne komplikacije zbog čega je često bila u bolnici. Potom je dobila još jedno autoimuno oboljenje, neurološko, zbog kog je izgubila vid. Ni posle pet operacija vid ne može da se vrati jer je očni živac trajno oštećen.

Bubrezi su joj oslabili i pojavila se teška anemija. Imunitet joj je oslabljen, krvni pritisak povišen, transfuzija svakodnevica... Problem se pojavio i sa radom štitne žlezde.

Lana Bulatovic Foto: Facebook/Pomozite Lani u borbi za život"/Budi human

Pošto joj je uvedena hitna dijaliza, posle tri neuspešna peritoneumska katetera, dobija infekciju koju srećom preživljava, prelazi se na hitnu hemodijalizu, ali Lanini krvni sudovi su suviše tanki, pa joj ugrađuju fistulu u ruku. To su uspeli tek iz drugog puta i nije izvesno koliko će ona biti efikasna.

Lanina jedina nada je transplatacija, ali i pored svih komplikacija još uvek nije na listi za transplataciju u Srbiji.

Lani možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 645 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human645 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-537862-85

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002893.5

IBAN: RS35160005400002893510

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    6. septembar 2020 | 16:39

    Drzava do sada n8je mogla da obezbedi insulinsku pumpu!???? Nadam se da ce se ipak naci resenje i da ce konacno moci da zivi kao svi ostali.

  • Laki

    6. septembar 2020 | 17:01

    Vazno je da ce se gradi nacinalni stadion od 100 miliona a ljudi sto umiru nema veze,prvo treba resiti ovakve stvari,jedan zivot vredi mnogo vise....

  • Bg

    6. septembar 2020 | 17:24

    Prelepa devojka,daj Boze da ozdravi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA