≫ 

Naši lekari više ne mogu da pomognu Janku (19): Šansa za izlečenje je u Solunu

Janku je trebalo da se presadi koštana srž, ali otkriveno je da to nije moguće zbog metastaza

  • 0
Janko Petrović Printskrin: Budi human

Janku Petroviću je u septembru 2015. godine postavljena dijagnoza Medulloblastoma gradus IV.

Operisan je na Klinici za neurohirurgiju i sprovedeno mu je kombinovano onkološko lečenje.

Redovno je kontrolisan i bio je bez tegoba, da bi prvih osam meseci 2019. godine imao tri epizode neurološkog pogoršanja - trnjenje leve polovine lica, ruku, nogu, pojava gubitka govora u trajanju od petnaest minuta, glavobolje, mučnine...

Pregledan je od strane neurologa pod kliničkom slikom TIA. Učinjen je redovni kontrolni MR pregled endokranijuma i kičme septembra meseca 2019. godine. Tada je dijagnostifikovano da je došlo do povratka bolesti i pojava metastaza u kičmi, a bez prisustva metastaza na mozgu.

Prema konzilijarnoj odluci, započeto je novo lečenje. Nakon trećeg ciklusa hemioterapije, Jankov slučaj je prikazan Komisiji za transplantaciju na Institutu na majku i dete, gde je procedura sakupljanja matičnih ćelija uspešno urađena putem afereze.

Nažalost, kontrolni magnet, tri meseca kasnije, nije pokazao povlačenje metastaze u potpunosti, tako da procedura megahemoterapije i transplantacije koštane srži nije urađena.

Konzilijum za tumore CNS donosi odluku da Janko nastavi sa primanjem hemioterapije održavanja. Nakon primljenog trećeg ciklusa, došlo je do neurološkog gorenavedenog pogoršanja, gde su se epizode javljale svakog drugog dana. Iz tog razloga mu je urađen kontrolni magnet 03. 6. 2020. godine, koji je pokazao da Janko ima nove metastaze u glavi, dok su metastaze u kičmi ostale iste.

S obzirom da u Srbiji više nije moguć nastavak lečenja jer su primenjeni svi zvanični medicinski protokoli, Janko je potražio pomoć u inostranstvu. Na osnovu rezultata Onkonomik plus testa, predložena mu je nova terapija i nastavak lečenja u Solunu.

Janku je neophodna materijalna podrška za nastavak lečenja, terapiju održavanja, imunoterapije, redovne kontrole, laboratorijske analize, spacijalističke preglede, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja u inostranstvu.

Pomozimo Janku

Slanjem SMS poruke: Upišimo 830 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human830 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000070040-31

Uplatom na devizni račun: 160600000007007232

IBAN: RS35160600000007007232

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Borba Sava i Nauma Ivanova, dvogodišnjih blizanaca, koji moraju na operaciju matičnim ćelijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA