≫ 

Kole (12) boluje od cerebralne paralize: Mašta da bude vozač autobusa, a sam već upravlja točkovima

Dečaku Konstantinu Jankoviću predstoji 5 operacija u Rusiji i nastavak terapija u Hrvatskoj u trajanju od 12 nedelja, kao i svakodnevne terapije - terapijsko jahanje, terapijsko plivanje i fizikalne terapije

  • 0
Konstantin Janković Printskrin: Budi human

Konstantin Janković iz Novog Sada dečak je star svega 12 godina koji jako voli autobuse, i voleo bi da bude vozač kad poraste, ali ga, nažalost, u tome sprečava opaka bolest - cerebralna paraliza.

Ovaj dečak, kako je na svom Fejsbuk nalogu napisao Damir Kremer, vozač autobusa, svaki dan uživa gledajući slike autobusa ali i slike maketa na njegovom profilu.

- Ne znam odakle toliko velika ljubav prema velikim točkovima ali verujem da to nije slučajno jer i on sam upravlja veliki točkovima, na žalost - invalidskih kolica. Verujem da sebe zamišlja u ulozi vozača autobusa dok ga guraju u njegovim kolicima i tako, kao i svi mi ostali dok smo bili njegovih godina, maštali kako vozimo autobuse i kamione - napisao je Kremer i zamolio sve humane ljude da urade isto što i on - da uplate makar jedan SMS za lečenje malog Koleta čiji se lik za SMS brojem 543 našao upravo na jednom od gradskih autobusa u Novom Sadu.

Konstаntin kаsni u psihomotornom rаzvoju zbog nedostatka kiseonikа na porođaju. Pohađa OŠ Đorđe Natošević razreda na osnovu prava o inkluzivnom obrazovanju. Prija mu kolektiv i deca ga rado prihvataju.

Borba dugi niz godina

Iza Konstantina je borba dugi niz godina, razne metode vežbanja, svakodnevne terapije, defektolog, plivanje, jahanje i fizikalne terapije, tri transplantacije matičnim ćelijama, četiri operacije u Rusiji fibrotomije, deset plus šest nedelja neurorehabilitacije robotikom u Hrvatskoj.

Predstoji mu pet operacija u Rusiji i nastavak terapija u Hrvatskoj u trajanju od 12 nedelja, kao i svakodnevne terapije - terapijsko jahanje, terapijsko plivanje i fizikalne terapije. Robotska neurorehabilitacija posebno je efikasna za rehabilitaciju funkcionalnih veština pacijenata sa cerebralnom paralizom, a koja mu omogućuju veću samostalnost i bolji kvalitet života. Naglasak je na rehabilitaciji nogu i hoda, ali se sprovodi i terapija za ruke s ciljem unapređenja fine i grube motorike.

Konstantinu je potrebno obezbediti pokretnu stolicu za stepenište kako bi olakšali njemu i njegovoj majci kretanje do stana na trećem spratu u zgradi kojoj žive.

Potrebno je obezbediti i rekvizite za vežbanje u kućnim uslovima, kao i nova invalidska kolica.

Pošalji 543 na 3030 za Koleta

Pomozimo Konstantinu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 543 i pošaljimo SMS na 3030

Konstantin Janković Pomozimo Koletu, Printskrin: Budi human

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human543 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-516421-97

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004203.2

IBAN: RS35160005400004203204

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Sin Majke hrabrosti, koja ga ceo život nosi na leđima, dobio kolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA