≫ 

Ceca Bojković apeluje da pomognemo Aniki: Pred nama je velika misija - spasavanje života devojčice

Mala Anika boluje od teške i retke bolesti, spinalne mišićne atrofije

  • 16
Anika Manić, Svetlana Ceca Bojković

Foto: Facebook/Za Anikin dug i lep život

Preslatka devojčica Anika Manić (2) boluje od teške, smrtonosne bolesti, spinalne mišićne atrofije. Iako se bori za svoj život, malena devojčica odiše vedrinom koja zadivljuje svakog ko je upozna, a svoju unutrašnju snagu koristi da unese radost u živote svih oko nje.

Anika je rođena kao zdrava, jaka beba, sa snažnim refleksima i ocenom 10. Međutim, posle pete nedelje Anikinog života, roditelji su na lekarskom pregledu primetili da njihova beba ne reaguje onako snažno kao ranije. Posle samo dve nedelje preslatka devojčica je dobila dijagnozu za koju roditelji nikad ranije nisu čuli, spinalna mišićna atrofija, ili skraćeno SMA, tip 1.

Reč je o retkoj, progresivnoj i terminalno neuromuskulatornoj bolesti sa kojom se rađa 1 od 10.000 beba. Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo ni jedna.

Anika je imala sreću, ako se to može reći za bilo koga sa ovom bolešću, da je rođena u vreme kada postoji nešto što može da se uradi. Od svog drugog meseca Anika prima Spinrazu, terapiju koji može da uspori progres bolesti. Na žalost, kako vreme odmiče, Anikino disanje i gutanje su sve slabiji i potrebno je sve više aparata i pomoći da se Anika održi u životu.

Ali nada postoji, a to je genska terapija Zolgensma daje nadu da Anika prodiše punim plućima, povrati snagu da jede i govori. Ipak, taj lek košta neverovatna 2 miliona i 100.000 dolara i uzima se samo jednom u životu. Nažalost, dosad je za Aniku prikupljeno oko 17 i po miliona dinara, što je manje od 150.000 evra.

Ovoj predivnoj devojčici hitno je potrebna naša pomoć, a među prvim poznatim ličnostima koje su se priključile akciji kako bi Anika bila zdravo dete, jeste glumica Svetlana Ceca Bojković. Ona se u video snimku obratila svim humanim ljudima sa molbom da uplate novac kako bi devojčica što pre mogla da dobije lek.

- Zajedno možemo učiniti nemoguće. Pred nama je velika misija, a to je spasavanje života dvogodišnje devojčice Anike Manić. Anika boluje od spinalne muskulatorne atrofije, bolesti koja je smrtonosna ukoliko se terapija ne dobije na vreme. U Anikinom slučaju, to znači odmah. Molim vas da svojim donacijama podržimo terapiju male Anike Manić, svojim donacijama na stranicu Budi human ili slanjem poruke 858 na 3030. Tako možemo i hoćemo da spasimo život male Anike - poručila je velika glumica.

I porodica preslatke devojčice se obraća svim ljudima dobre volje da pomognu njihovoj Aniki.

Za Anikin dug i lep život! Budimo humani!

Pomozimo Aniki!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 858 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human858 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732571-65

Uplatom na devizni račun: 160600000073290242

IBAN: RS35160600000073290242

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    23. septembar 2020 | 16:02

    Od svih uzaludnika koji sede u Skupštini i žive na našoj grbači uzimati svakog meseca 10 % za lečenje dece

  • Boranka

    23. septembar 2020 | 16:45

    Molim ove bezduskine,koji pametuju o zdravstvrnom sistemu I bore se svim silama u komentarima da svaki komentar gde se spomene novac,nesto negoduju.Imate li bliznje,pomislite da i vama moze zatrebati neka pomoc.

  • Lena

    23. septembar 2020 | 18:36

    Od svih vas, posla li ko poruku? Ja jesam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA