≫ 

Bolesnoj braći Gregoru i Nestoru fali još 6.000 evra za transplantaciju: Imaju rok do 25. oktobra

Možete im pomoći i slanjem SMS poruke: Upišimo 753 i pošaljimo SMS na 3030

  • 4
Gregor i Nestor Ostojić Printskrin: Budi human

Rođena braća Gregor (7) i Nestor (4) Ostojić su obojica rođeni zdravi, uneli su ogromnu sreću i radost u dom. Lepo su se razvijali i svakodnevno napredovali sve dok nisu napunili 14 meseci. Tada obojica gube prve reči a njihove okice, do tada tako radoznale i uvek nasmejane, postaju nezainteresovane za okolinu i ravnodušne.

Preko noći teško ih je nasmejati, zainteresovati, zaigrati… Problemi se javljaju i kod ishrane, probave, spavanja, razumevanja. Gregor dobija dijagnozu dečjeg autizma, Nestor pervazivni razvojni poremećaj.

U međuvremenu, roditelji rade sve što je u njihovoj moći da im pomognu. Rade sa njima, vode ih na defektološke i logopedske tretmane, prilagođuju ishranu, vežbaju…

Gregor je zaista dosta napredovao, sada prilazi drugoj deci i razume puno više. Nestor takođe. Sada se odaziva kada ga zovu i ima regulisane osnovne fiziološke potrebe kao što su san i probava.

Ipak, obojica su neverbalni i potrebna im je podrška skoro u svakom segmentu života. Pored toga su često hiperaktivni i nemaju osećaj koliko je, na primer, opasno istrčati na ulicu.

Uz nova medicinska dostignuća i izuzetne rezultate sa transplantacijom matičnih ćelija postoji nada za njihovo veće osamostaljenje i uključenje u svakodnevne životne aktivnosti.

Potrebna transplantacija matičnim ćelijama

Da bi se Gregor i Nestor osamostalili i mogli da komuniciraju o svojim potrebama, mislima i osećanjima potrebna su im sredstva za odlazak na transplatacije matičnim ćelijama u Ruski državni medicinski centar "Dinasty" u Samari. Takođe su im neophodna sredstva za laboratorijske nalaze, putne troškove i smeštaj u Rusiji, a nakon tretmana za intenzivne logopedske tretmane kako bi rezultati bili što bolji.

Do sada je porodica samostalno snosila troškove za sve terapije, materijale za rad i suplemenate neophodne za njihov razvoj i napredak, međutim troškovi transplatacije nadmašuju finansijske mogućnosti roditelja.

Ipak, dobra strana je da je, kako je navela njihova majka Ivana, potrebno još 6.000 evra za transplantaciju.

- Da bi moje dve najveće ljubavi dobile šansu da progovore i zajedno se igraju nedostaje nam još 6.000 evra koje bi trebalo skupiti do 25. oktobra. Nakon toga imamo još šest meseci da skupimo za drugu transplantaciju. Kao porodica smo do sada preduzeli sve što smo znali i umeli, ali nismo uspeli da skupimo za obojicu - napisala je Ivana, majka dvojice mališana na Fejsbuk profilu grupe Budi human - humanitarne licitacije.

Ona je zahvalila svima koji su dosad pomogli njenim sinovima.

- Toliko puta sam od vas u ovoj divnoj grupi bila ganuta do suza za sve što radite za moju i drugu decu i ljude kojima je potrebna pomoć. Beskrajno vam hvala na tome. Hvala svima koji su do sada mislili na nas i pomagali nam na različite načine, a sve koji imaju mogućnosti molim da licitiraju za mog Gigija i Necu - zamolila je ona.

Gregor i Nestor Ostojić Printskrin: Budi human

Za Gregorovo i Nestorovo srećnije detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Gregoru i Nestoru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 753 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human753 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006095-97

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004312.8

IBAN: RS35160005400004312814

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Sin Majke hrabrosti, koja ga ceo život nosi na leđima, dobio kolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA