"Dobrota i ljubav ne umiru": Roditelji preminule Nikoline donirali 30.000 evra deci oboleloj od raka

Devojčica Nikolina Gutić (5) preminula je februara ove godine posle borbe sa leukemijom

  • 8

Nikolina Gutić (5), devojčica iz Platičeva, mesta kod Rume, koja je preminula posle duge borbe sa leukemijom, ujedinila nas je u želji da joj pomognemo da pobedi opaku bolest, koju je jednom uspela da savlada.

Preslatka devojčica napustila nas je, nažalost, februara ove godine, a sada su njeni roditelji Marijana i Miloš Gutić, u svojoj tugi, pokazali da ljubav i dobrota ne umiru. Oni su, naime, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) donirali 30.000 evra, što je objavila predsednica ovog udruženja Joland Korora.

- Veličina čoveka se kroz muku poznaje, a veća muka ne postoji, od one kada roditelj izgubi svoje dete. U tom i takvom životu, oni - roditelji, pokušavaju da nastave, da žive, da dišu i da se bude svakoga jutra bez njenih očiju. U tim danima, mesecima i godinama, u tom i takvom životu jedni roditelji su me danas postideli, da nisam dovoljno dala, prošla, videla i doživela u ovoj šetnji planetom Zemljom što se život zove - napisala je na svom Fejsbuk nalogu Joland, čiji je sin takođe bolovao od raka.

Kako je dalje navela, zbog Nikolininih roditelja i njihove poruke, učinilo joj se da je planeta na trenutak stala.

- Zbog njihove poruke, da da počast njima, velikim i veličanstvenim roditeljima, i da je ovo oblačno nebo poslalo poruku, od čuperka najdivnijeg - Nikoline Gutić koja nije uspela, ali nas uči kako trebamo i šalje lekciju, da ljubav i dobrota ne umiru. Nikolina Gutić, njen čuperak i njen osmeh su zauvek otišli, ali ostale su njene reči i ljubav prema NURDOR-u i njen poslednji kamp sa nama u Ivanjici, u avgustu 2019., kao putokaz njenim roditeljima, da Oni danas uplate 30.000 evra na račun NURDOR-a, sredstva koja su građani Srbije prikupili za Nju, Njen čuperak i njen osmeh ali Nikolina je izabrala nešto drugo, da nas sa zvezda uči da se velikim ne postaje, velikim se rađaš.

Podsetimo, Nikolini je prvi put dijagnostifikovana akutno - limfoblastna leukemija u junu 2016. godine. Posle duge i teške borbe u novosadskoj bolnici, posle dve i po godine Nikolina se izlečila i počela normalno da živi.

Ali, na žalost, samo godinu dana kasnije, u oktobru 2019. godine, njoj se teška i podmukla bolest vratila.

Devojčica je trebalo krajem januara da krene u Italiju, na lečenje, ali je dobila temperaturu i rezultati su joj se pogoršali, pa je morala da se vrati u bolnicu. Dobila je upalu pluća, krvni pritisak joj je bio jako visok i nikako se nije smanjivao, dobijala je pet različitih antibiotika, koji nisu doneli poboljšanje. Uveden joj je novi lek za podizanje imuniteta. Doktori su govorili da nije bila u stanju da putuje, da može da predstavlja rizik.

Nikolina je jako loše sve podnosila, vene su joj pucale, povraćala je i bila nervozna. Naposletku njen mali organizam nije izdržao. Nikolina je preminula 22. februara.

Video: Uroš je bio veselo dete, a onda su počele temperature i bolovi: Sada je u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA