Nisu sve komšije ljubomorne i u svađi: Priča iz Ivanjice vraća nadu u bolje sutra

Kada se Duško vrati kući, sačekaće ga novi dom i njegove drage komšije

  • 2
Kuća Printskrin: Youtube/Info LIGA Ivanjica

Tužna priča Duška Milutinovića iz ivanjičkog sela Osonica zahvaljujući ljudima dobrog srca dobiće srećan epilog.  Duško će se uskoro useliti u novu kuću jer mu je stara zbog klizišta koje se pokrenulo tokom junskih poplava, oštećena i nebezbedna za život.

Akciju izgradnje kuće pokrenula je porodica Višnjić a ubrzo su se priključili meštani Osonice i veliki broj privrednika iz Ivanjice, piše Infoliga Ivanjica.

- Prvi komšija je sa svojim mašinama iskopao temelje, nije uzeo ni dinar. Ni 99 odsto drugih radova nije naplaćeno. Novac skupljamo iz humanitarnih sredstava - kaže sveštenik Nebojša Višnjić.

Duška život nije mazio, ali uz pomoć prijatelja, komšija i svih dobrih ljudi za njega dolaze lepši dani.

- Duško nije mogao da izađe na vrata za vreme poplava, već je bolesnu majku izneo kroz prozor. Kada je majka videla šta su voda i klizište uradili sa kućom, zdravlje joj se pogoršalo i ona je ubrzo umrla - kaže sveštenik.

Akcija prikupljanja pomoći za Duška i dalje traje.

Osoničani su zdušno podržali ovu akciju i raduju se Duškovom povratku pošto je zbog zdravstvenih problema trenutno odsutan. Kada dođe, kažu sačekaće ga novi dom a i njegove drage komšije.

Video: Ivanjička sela danima odsečena od sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA