U rekordnom roku Srbija skupila novac da bi mala Amina mogla da diše: Vratili smo veru u bolje sutra

Više nije potrebno uplaćivati novac za Aminin aparat

  • 5
Amina Mulaganović Amina Mulaganović Foto: RINA

Zahvaljujući humanim ljudima, prikupljen je novac za kupovinu aparata za disanje Amini Mulaganović (12) iz Prijepolja, koja boluje od teške i retke bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Amina i njena porodica se zahvaljuju svim dobrim ljudima, prijateljima, familiji i organizacijama koji su pomogli da se sakupi 6.200 evra koliko je bilo neophodno za kupovinu aparata, prenosi Rina.

- Ubrzo nakon što je vest objavljena u medijima, pokrivena je suma od strane anonimne organizacije iz inostranstva uz, naravno, ostale uplaćene sume od strane humanih ljudi, tako da više nije potrebno uplaćivati novac za Aminin aparat. Veliko hvala svim ljudima, koji su pomogli da moja devojčica može lakše da diše.

Naša borba sa njenom bolešću se i dalje nastavlja, ali nam je sada bar malo olakšana, jer nismo videli izlaz iz ove situacije pošto nemamo dovoljna primanja kako bi kupili taj aparat - kaže majka bolesne devojčice Azra Mulaganović.

Ona dodaje, da se sad i na ličnom primeru, uverila da među svima nama živi mnogo humanih i plemenitih ljudi, koji misle na druge i kad su u mogućnosti - pomognu.

- Često čujem kako se u ovo savremeno doba izgubila svaka ljudskost i empatija, ali ovakvi gestovi, kao što su mnogi ljudi u rekordnom roku učinili za Aminu, to demantaju i vraćaju veru u neko bolje sutra - rekla je Azra.

Video: Beba Sofija nam maše iz bolnice i ima lepe vesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    23. oktobar 2020 | 19:27

    Amina, hrabra devojčice želimo ti sve najbolje i tvojim roditeljima snage da budu uvek uz tebe.Humanost i dobrotorstvo su najplemenitije ljudske osobine.Ovo je lepa vest.Molimo se za tvoje ozdravljenje.

  • toyi

    23. oktobar 2020 | 19:27

    ZAISTA NEMAM RIJECI BRAVO,BRAVO SRBIJO I SVE NAJLJEPSE LJUDIMA KOJI SU POMOGLI I ONIMA KOJI ZELE DA URADE TO ,A NISU U MOGUCNOSTI!HVALA VELIKO SVIMA❤❤❤

  • draff

    23. oktobar 2020 | 19:24

    Ista bolest kao i ova deca za koju skupljamo po 2 mil $? Da li je kasno da amina primi lek u 12god? Ako nije pokrenite kampanju, skupićemo i za nju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA