Filipu (10) se vratila opaka bolest: "Nijedne sekunde se nije žalio, drugarima piše da je dobro"

Mali borac iz Smedereva završio je sa lečenjem jula, ali su mu na redovnoj kontroli otkrivene metastaze na oba plućna krila

  • 1
Filip Ivanović, dečak Foto: Printskrin/Budi human

Dečaku Filipu Ivanoviću (10), malom borcu iz Smedereva, koji je bolovao od Sinovijalnog sarkoma (raka) mekog tkiva, a čije je lečenje u Nemačkoj završeno sredinom jula, bolest se ponovo vratila, ovoga puta u vidu metastaza na oba plućna krila.

Zbog toga se mali Filip nalazi ponovo u bolnici u Nemačkoj, i kreće u najtežu životnu bitku, a prema rečima njegove majke Jelene Ivanović Timić, bolest mu je otkrivena prilikom redovne kontrole.

Doktori nisu imali dobre prognoze za njegovo izlečenje. Trenutno je u bolnici, prima hemioterapiju. Još nisu sigurni kako će nastaviti dalje lečenje. Operacija sada nije moguća zato što ima dosta sitnih ćelija. Predložili su nam da pronađemo bolnicu u nekoj drugoj državi koja radi takozvani tretman "car-t-cell" sa decom. To je neka vrsta imunoterapije koja se zasad ne radi nigde u Nemačkoj. Zato smo ponovo pokrenuli akciju prikupljanja novca, jer ne znamo šta nas čeka u budućnosti - kaže za Telegraf.rs Filipova majka.

Ona dodaje da se nemački lekari nadaju da će hemioterapija delovati, te da će, ukoliko se ćelije smanje, operacija ipak biti odrađena.

- Ukoliko se to ne desi, išli bismo na terapiju car-t-cell ukoliko nas neko prihvati za lečenje - objašnjava Jelena.

Filip Ivanović Foto: Facebook/Pomoć za Filipa Ivanovića

Kako je navedeno u Fejsbuk grupi Pomoć za Filipa Ivanovića, dečaka čeka dug put.

- Ali mi smo tu da mu olakšamo. Vratio se svojim drugarima, ali je to jako kratko trajalo. Njihovo druženje je opet prekinula ova strašna bolest. Potrebniji smo mu više nego ikada. Njegovi drugari i drugarice iz IV-2 ga čekaju. Zahvaljujući svima vama, uspeli smo prošlog puta da mu pomognemo. Fićko je neko ko se ni jedne sekunde nije žalio, kao i sada svojim drugarima piše da je dobro, neće nikoga da sekira.

A koliko mu je novca potrebno za lečenje, roditelji još ne znaju tačno.

- Terapija se radi u Milanu, Holandiji, Barseloni, Engleskoj. Sa Milanom i Holandijom smo kontaktirali i dobili odgovor da oni ne rade sa decom. Čekamo i dalje odgovor iz Barselone, poslali smo dokumentaciju - kaže Filipova mama.

Za Filipov život! Budimo humani!

Pomozimo Filipu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8

IBAN: RS35160005400004245884

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Hrabra Helena u bolnici u Parizu: Igra kolo dok prima terapiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    29. oktobar 2020 | 23:00

    Probajte da kontaktirate bolnicu u Rimu - OPBG (Bambino Gesu - prof. Franco Loccateli). Jedan od najboljih ako ne i najbolji centar za lijecenje i transplataciju za djecu u Evropi i sire . Mislim da oni sigurno rade tretman koji je Vama potreban.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA