Nijedno dete ne treba da plače od bolova: Tužan snimak male Minje dok se muči da radi vežbice

Pomozimo Minji slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

  • 5
Minja Matić

Foto: Instagram printscreen/ Za Minjinu šansu

Preslatka beba Minja Matić (1) boluje od spinalne mišićne atrofije, teške i retke bolesti, a da bi se izborila sa njom, potreban joj je lek koji košta 2,1 milion dolara i dobija se jedino u Sjedinjenim Američkim Državama.

Maloj Minji potrebno je još oko 700.000 dolara kako bi otišla u SAD na najvažnije životno putovanje, a dok se novac ne sakupi, ova neodoljiva devojčica mora da nastavi da radi vežbice koje su za nju bolne i naporne.

Na Instagram profilu Za Minjinu šansu objavljen je video u kom se vidi kako malena Minja pokušava da se pomera uz majčinu pomoć i plače od bolova.

- Ponovo se vraćamo vežbicama i sve izgleda kao na početku. Zbog prehlade smo pravili malu pauzu, a sada je vreme da nastavimo dalje! Dok brojimo dane do kraja ove naše zajedničke borbe, trudićemo se da Minja, koliko-toliko, napreduje. Ne smemo da gubimo vreme, Minjin život zavisi od nas. Cilj je jako blizu, zajedno možemo - navedeno je na Instagram profilu za pomoć maloj Minji.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Minja Matić 🎀 (@zaminjinusansu)

 

Minja je umiljata i nežna devojčica. Rodila se 6. oktobra prošle godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije. Sa pet meseci je primila prvu terapiju dostupnu u Srbiji. Zahvaljujući spinrazi Minja diše, jede i guta sama, ali i dalje ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi niti da sedi.

Pomozimo Minji

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743

IBAN: RS35160600000073283743

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Sramni potezi! Na meti kradljivaca kutije za pomoć deci kojoj je novac potreban za lečenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA