≫ 

Država čini sve da mala Anika ode na lečenje: "Prebacićemo je u Mađarsku državnim avionom"

Predsednik Srbije je naglasio da očekuje da će mala Anika biti prebačena na lečenje u Budimpeštu pre 15. decembra

  • 45
Anika Manić Foto: Facebook/Za Anikin dug i lep život

Predsednik Aleksandar Vučić je danas rekao da država čini sve da pomogne odlazak na lečenje male Anike Manić (2) koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Vučić je naglasio da očekuje da će mala Anika biti prebačena na lečenje u Budimpeštu pre 15. decembra.

- Selaković je sinoć razgovarao sa (šefom mađarske diplomatije Peterom) Sijartom... Pomoći će i Mađarska, pomoći ćemo i mi da nekim od državnih aviona malu Aniku prebacimo u Mađarsku - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao i da se u svim zapadnim zemljama teški bolesnici leče pomoću telefonskih poruka jer prema njegovim rečima lečenje neregistrovanim lekovima mnogo košta i to pogotovo na Zapadu.

- Ponosan sam na činjenicu što smo u poslednjim godinama preduzeli mnogo toga i to posebno za decu obolele od spinalne mišićne atrofije. Od juna 2018. kad sam primio majke obolele dece uveli smo lek spinraza. Reč je o skupim terapijama. U prvoj godini državu bolesnik košta 540.000 evra, a u svakoj godini do kraja života po 270.000 evra. Danas lečimo 37 dece na takav način državnim novcem I tim lekovima. Ti koji kritikuju nisu davali nikakve lekove - rekao je predsednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA