Na bazaru u Baču sakupljeno pola miliona za SMA bebe, sutradan na račun jednog uplaćeno još milion

Građani se trude da pomognu borbu roditelja

  • 1
Minja Matić, Oliver Pal Gajodi, Anika Manić Foto: Privatna arhiva, Facebook/Oliver SMA baby, Facebook/Za Anikin dug i lep život

Bač je juče bio na visini zadatka, ponose se meštanke. Kako su nam rekle, juče je u njihovom mestu održan humanitarni bazar na kome je sakupljan novac za troje obolele dece od spinalne mišične atrofije, tip 1, koja su na svom putu ka vrtoglavoj brojki od čak 2,1 milion evra.

Kako je rekla  za Telegraf.rs Jelena Malinić, jedna od organizatorki ovog humanitarnog događaja, sakupljena je 541.960 dinara u kešu i 16.000 dinara na računu. Novac je ravnopravno podeljen na Minju, Olivera i Aniku, a danas je i uplaćen na račun.

Istovremeno, do nas je stigla i vest o tome kako je u nekoj drugoj akciji prikupljanja novca na račun jednogodišnje Minje iz Udruženja ognjište uplaćeno skoro milion dinara pomoći. Uplata koja je prikazana iznosi 928.640 dinara, stoji u Fejbuk objavi.

milion za Minju donacija Foto: Facebook/Udruženje dobrih ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA