≫ 

Migranti prikupljaju pomoć za malu Aniku, apeluju da se pomogne i Minji i Oliveru

Oni su dosad donirali oko 60.000 dinara

  • 11
Migranti, Anika Manić, pomoć Foto: Privatna arhiva

Migranti Prihvatnog centra (PC) Sombor odlučili su da pronađu način da pomognu bolesnoj deci u Srbiji, te su se odlučili da pokrenu akciju prikupljanja novca za malu Aniku Manić (2), devojčicu koja boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Oni su uspeli da prikupe oko 60.000 dinara i taj novac odneli do pošte, gde su pare uplaćene na račun preslatke devojčice.

Kako bi nastavili da šire svest o preko potrebnoj pomoći bolesnoj deci, pozvali su i migrante iz drugih centara da se uključe i da se novac prikuplja ne samo za Aniku već i za još dvoje dece kojima je pomoć takođe potrebna - za Minju i Olivera.

Već su se odazvali migranti smešteni u PC Kikinda, PC Obrenovac, PC Principovac i još nekim drugim prihvatnim centrima.

Podsetimo, država je najavila da će Anika u Budimpeštu na lečenje otići avionom Vlade Srbije, ali i da od naredne godine Srbija uvodi skrining program kod novorođenčadi za rano otkrivanje ove teške i retke bolesti.

Anika mora da primi lek koji košta 2,1 milion dolara, a terapija dodatno iznosi još oko 300.000. Ova devojčica je na 15 odsto od cilja, kako je ranije izjavila njena majka.

Video: Sramni potezi! Na meti kradljivaca kutije za pomoć deci kojoj je novac potreban za lečenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    1. decembar 2020 | 17:03

    Sta ih vi sad reklamira te i predstavljate kao da su to cvece neke.. To su samo fore da se obmane narod.. Sto dalje sa njima iz SRBIJE!!!!! Sve budući teroristi..

  • Rukometas

    1. decembar 2020 | 17:18

    A koliko nasa drzava daje njima pa sad oni to prikrivaju sa ovim.

  • ČUKAM

    1. decembar 2020 | 19:49

    Ja misli posle ovog gesta da će ovi iz vrha imati otvorena vrata za svoj plaan da ih nasele po celoj Srbiji i tako nas islamizuju. 😉😉😉😉😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA