Kuću sa miševima u Subotici Estika i Sanja zamenile novim krovom na Paliću: "Ovo je novi život"

Majka i ćerka nisu imale vodu ni struju

  • 0
Porodica Lebovic, Subotica

Foto: Suboticke.rs

Subotičanke Estika Lebović i njena ćerka Sanja (12), koja pohađa Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica „Dositej Obradović“, ne žive više u neuslovnoj udžerici u Ulici dr Ferenca Bodrogvarija. Na inicijativu gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, koji je pokrenuo proceduru da se majka i ćerka smeste u adekvatan smeštaj, Estika i Sanja su dobile novi krov nad glavom, na Paliću.

Za nas je ovo novi život, kraj mukama i nedaćama koje su bile naša svakodnevica. Živele smo u nemaštini, nismo imale ni vodu, ni struju. Naizmerno hvala svima koji su nam pomogli, posebno gradonačelniku Stevanu Bakiću koji je odmah reagovao kako bi moja Sanja i ja dobile bolji život - rekla je Estika Lebović, prenose Subotičke.rs.

Gradonačelnik Bakić izrazio je posebno zadovoljstvo što je pronađen adekvatan smeštaj za porodicu Lebović.

- Nakon što sam sagledao životnu situaciju Estike i njene ćerke Sanje i uverio se da dete koje zahteva posebnu negu živi u uslovima koji joj neposredno ugrožavaju zdravlje i život, doneo sam odluku da moramo hitno da delujemo. Sada će Sanja imati pristojne uslove za odrastanje i školovanje i neće više biti bojazni od požara, obrušavanja krova i drugih opasnosti koje su neposredno pretile njoj i njenoj majci. Zahvaljujem se ovim putem i građanima okupljenim u incijativi "Obrok za porodicu", koji su učestvovali u akciji pomoći - rekao je gradonačelnik Bakić.

Istakao je da Grad ne može pomoći svima u sličnom problemu, ali da je ovoga put reč o "drastičnom primeru".

- U tim okvirima postoje procedure koje su adekvatne za najveći broj slučajeva. Međutim, povremeno se dese tako drastični primeri, kao kod porodice Lebović, da Grad ne samo da ima pravo, nego rekao bih i dužnost da reaguje direktno i učini sve što je u njegovoj moći.

Lokalna samouprava nije u mogućnosti da reši stambeno pitanje svih naših sugrađana koji su u problemu, ali u određenim situacijama, poput ove, uložićemo uvek maksimalan napor da pokušamo da nađemo smeštaj kroz prenamenu i preuređenje određenih gradskih prostora, kojih nema mnogo na raspolaganju, te je ovo bila velika sreća i veliki izuzetak, preduzet najpre zbog ugroženosti deteta sa posebnim potrebama - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA