≫ 

Nataša vozila bicikl kad je doživela saobraćajku i izgubila nogu: Nije slutila šta je čeka u ulici

Na licu mesta je izgubila levu nogu iznad kolena, koju lekari na žalost, nisu uspeli da sačuvaju jer su spasavali njen život

  • 0
Nataša Gajdoš, budi human Foto: Budihuman.rs

Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić prikuplja novac za protezu za nogu za Natašu Gajdoš (22), koja je teško povređena u saobraćajnoj nezgodi pre dve godine.

- Bio je to sasvim običan dan 17. januar 2018. godine. Nataša nije ni slutila šta je čeka u drugoj ulici. Imala je svega punih osamnaest godina. Vozila je bicikl kao i svaki dan. U jednom trenutku je videla vozilo koje prelazi na njenu stranu. Zaslepelo ju je dugim svetlima koja su joj bila uperena pravo u oči, stavila je levu ruku preko očiju i tog trenutka kada je došlo do udarca se ne seća - navodi se na sajtu fondacije.

Zadobila je višestruke povrede leve ruke i šake, otvoren prelom nadlaktice, prelom leve butne kosti.

- Na licu mesta je izgubila levu nogu iznad kolena, koju lekari na žalost, nisu uspeli da sačuvaju jer su spasavali njen život, koji je bio ugrožen zbog unutrašnjeg krvarenja do kojeg je došlo zbog pucanja slezine usled jakog udarca. Nakon dve nedelje bolničkog lečenja, usledile su još dve operacije - operacija butne kosti i šake. Kući je došla nakon nepunih mesec dana. Za krevet je bila vezana četiri meseca, nakon čega je dobila socijalnu protezu sa kojom je načinila svoje prve korake - piše na sajtu Fondacije Budi human.

Sadašnja proteza Nataši onemogućava normalan život.

- Ograničava je u hodanju i svakodnevnim aktivnostima. Potrebna joj je proteza nemačke proizvodnje sa mikroprocesorskim kolenom, koja bi joj olakšala svakodnevni život.

Za Natašin pobednički korak! Budimo humani!

Pomozimo Nataši!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 911 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human911 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795186-12

Uplatom na devizni račun: 160600000079553920

IBAN: RS35160600000079553920

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA