Humani vozači kamiona jezde Evropom i kupuju slatkiše, prave posebne paketiće za osmeh bolesne dece

Cilj akcije je da svaki od vozača kamiona iz zemlje u koje putuje donese odnosno pošalje po neki slatkiš, od svih prikupljenih slatkiša biće potom napravljeno nekoliko paketića koji će biti ponuđeni na licitaciju na grupi "Budi human - humanitarne licitacije"

  • 5
Drug sa druma, grupa vozača kamiona Printskrin:Facebook/DRUG SA DRUMA - grupa vozaca kamiona

Privatna grupa vozača kamiona sa Fejsbuka "Drug sa druma" broji negde oko 1.400 članova. I oni koji nisu članovi mogu da vide da je na naslovnoj fotografiji grupe u prvom planu volan oko kog je obavijena crvena traka u obliku srca. Ta grupa "humanih, porodičnih ljudi" nastavlja sa svojim plemenitim akcijama, ovog puta posvećenoj bolesnoj deci.

Cilj te akcije je da svaki od vozača kamiona iz zemlje u koje putuje donese odnosno pošalje po neki slatkiš. Od svih prikupljenih slatkiša biće potom napravljeno nekoliko paketića koji će biti ponuđeni na licitaciju na Fejsbuk grupi "Budi human - humanitarne licitacije".

Prema rečima Dragana Morara, jednog od moderatora grupe i inicijatora akcije, plan je da naprave dva, tri paketića, od kojih će svaki imati po tridesetak kilograma.

Drug sa druma, grupa vozača kamiona Dragan Morar, Foto:Facebook/Морар Син Драган

- Veliko je interesovanje i dosta slatkiša je već pristiglo od mojih kolega iz cele Evrope, iz Turske, Švedske, Rusije, Škotske... Svi su bili i više nego raspoloženi da se uključe. Plan je da pošalju neke slatkiše kojih možda kod nas nema, ili ne mogu tako lako da se nađu, na primer iz Švajcarske će poslati "toblerone", recimo, ili će kupiti "fantu" sa ukusom maline, ili "koka kolu" sa ukusom vanile. Plan je da u svaki paket stavimo i po jednu igračku kamion sa logom naše grupe "Drug sa druma - grupa vozača kamiona".

Prema njegovim rečima, tek će biti dogovoreno kom bolesnom detetu će taj novac ići i da li će možda oni koji budu kupili paketiće imati neki predlog kome bi novac trebalo da ode.

- Ja lično bih voleo svoj toj deci da pomognemo, jer je reč o deci koja su obolela od teških bolesti - kaže Dragan Morar i najavljuje da će ova akcija najverovatnije biti nastavljena i u januaru.

Prema njegovim rečima, u planu je i da se grupa zvanično registruje.

Kako kaže, kupili su i podelili i 113 paketića za decu preminulih kolega, 83 za decu iz Srbije i 30 za decu iz Republike Srpske. Kolega Spasoje Marković je organizovao vozače iz Republike Srpske.

Paketi bi trebalo da budu kompletirani do nedelje, 20. decembra i tada će biti ponuđeni na licitaciji.

Petar je pokrenuo grupu

Grupu je inače pokrenuo Petar Vidović iz Bečeja. Za inicijativu svog kolege Dragana kaže da je izuzetno dobra ideja i da ne želi da se "meša", jer grupa nije Petar Vidović. Cilj mu je, kaže, da pokrene svakog kolegu da bude aktivan.

Petar kaže da nameravaju da pomognu i njegovoj sugrađanki Amaliji Tibor Sabo, koja je aktivna u humanim akcijama i čijom je brigom obuhvaćeno oko 60 dece.

- Cilj mi je da kolege malo razmišljaju u tom pravcu, kako napraviti dobro drugome, a ne samo o brigama i problemima - kaže Petar za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA