≫ 

Baka Dana je umrla, a ona je pare koje su kolege dale za sahranu poklonila za lečenje malog Olivera

Posle Sofije Markuljević, Lane Jovanović, Anike Manić i Minje Matić, za koje je prikupljen novac, građani Srbije sada novac prikupljaju za dečaka Olivera

  • 2
Oliver Pal Gajodi

Foto: Facebook/Oliver SMA baby

Oliver Pal Gajodi, dečak za kog se trenutno prikuplja novac za lečenje spinalne mišićne atrofije od juče na svom računu ima još 9.300 dinara.  Taj novac uplatila je ćerka baka Dane, Danice Mladenović, iz Niša, koja je 15. decembra preminula u 83. godini.

Naime, unuka baka Dane, Ana Šurdilović Nikolovski kaže da zna da bi njena baka uradila to isto, da je imala vremena, ali je preminula iznenada.

- Baka je mnogo volela decu, imala je dve ćerke, četvoro unučadi i dvoje praunučadi. Moja majka, kada je dobila pomoć od kolega zbog bakine smrti, odlučila je da joj kupi samo cveće, a da ostatak sume da za lečenja malog Olivera - kaže Ana.

Posle Sofije Markuljević, Lane Jovanović, Anike Manić i Minje Matić, za koje je prikupljen novac, građani Srbije sada novac prikupljaju za dečaka Olivera, koji sve vreme provodi u bolnici u Novom Sadu. On je 17. decembra proslavio svoj prvi rođendan. Kako je objavila njegova mama Timea, na rođendan Oliver je dobio 43.019 SMS čestitki. Da bi i on otišao po skupoceni lek "zolgensma" potrebno je još 740.000 evra.

Podsetimo, mali Oliver rođen je kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom - nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lela1984

    19. decembar 2020 | 14:58

    Bravo za bakicu,jos uvek ima dobrih ljudi.Skupicemo mi i za tebe,Oli,ima i nas koji mislimo na tebe,jos malo ces za svojim drugaricama Minjom,Lanom,Sofijom,Anikom itd.A ti,drzavo,pomozi i ti nesto.Umesto sto ste uplatili onim kvazi-umetnicima po 90 hilj. din.,bolje da ste uplatili za lecenje ove dece.I Oliver da ide s drzavnim avionom,kao i Anika,to i ovako mi,gradjani placamo.

  • Tanja

    19. decembar 2020 | 14:52

    Ovo dete je previse slatko. Dace Bog da se prikupi dovoljno novca uskoro i da ozdravi 🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA