Humanitarni bazar za Mihailov šesti rođendan: Pred Smeškom još dve transplantacije i operacija

Tri meseca je potrebno da se matične ćelije vežu za slušni nerv

  • 1
Mihailo Milojević Foto: Privatna arihva

Maleni Mihailo iz Beograda, koji se nedavno vratio iz Ukrajine, gde je bio na prvom tretmanu matičnim ćelijama, 26. decembra proslavlja svoj šesti rođendan. U to ime, na Banovom brdu u Beogradu, upravo tog rođendanskog dana, biće održan i humanitarni bazar.

Ova manifestacija namenjena prikupljanju sredstava za dalje lečenje deteta biće upriličena pred OŠ "Josif Pančić" u terminu od 10 do 15 sati. Kako nam je rekla Mihailova mama, biće fotofisanja sa Deda Mrazom, slatkiša, grickalica, knjiga, nakita, zimnice, muzike i dečijih osmeha.

mihailo milojević Foto: Privatna arihva

Dečaku je potrebno još 26.000 evra za dve transplantacije matičnih ćelija koje mu predstoje - svaka na šest meseci. Potom, nadaju se roditelji, sledi operacija ugradnje kohlearnog implanta, koji sprovodi električne signale direktno do slušnog nerva.

Najpre su sakupljali pomoć za implant koji košta 35.000 evra, tj. oko 4.130.000 dinara. Potom je za njega dat avans od 3 miliona dinara. Utom su roditelji saznali za to da ugradnja ne bi bila korisna bez transplantacije, pa su kupovinu implanta stavli na čekanje, kako bi počeli sa prikupljanjem prvih 13.000 evra, koliko je cena jedne transplantacije.

Sada je pored navedenih 26.000 evra, potrebnih za drugu i treću translpantaciju, sakupljaju još oko 1,13 miliona dinara za implant i još 5.000 evra za sam operativni zahvat.

Operisao tumor, isrpna borba ga koštala i sluha

Oko druge godine primetili su da se dečak ne odaziva i ne govori. Tada je ustanovljeno da mu je oštećen sluh. Kasnije su saznali i da je oštećenje stopostotno.

Prethodno, Mihailo je operisao tumor na bubregu. U tu borbu ušao je kao beba. Najpre je prošao kroz niz hemioterapija, kako bi se tumor smanjio, da bi ga lekari operacijom potom u potpunosti otklonili. Na kontrole odlazi na tri meseca i roditelji su radosni da je dobro, međutim, kažu da ga je upravo to dugo, iscrpno lečenje koštalo sluha. Danas se bore za to da sve vrate na svoje mesto.

Pomozimo Mihailu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 395 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human395 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-486125-96

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002343.7

IBAN: RS35160005400002343714

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA