≫ 

Mali Dejan u zagrljaju bake posle 2 meseca: Račun u fondaciji ugašen, ali je pomoć i dalje potrebna

Dejan Radojičić (6) dečak je koji boluje od cerebralne paralize i epilepsije, a živi sam sa bakom u nimalo lakim uslovima

  • 5
Dejan Radojičić Foto: Budi Human

Preslatki dečak, Dejan Radojičić iz Sremske Mitrovice koji danas ima 6 godina, od rođenja je suočen sa brojnim nedaćama. Rođen je u 5. mesecu trudnoće, sa srcem na desnoj strani, jetrom na levoj i dve slezine. Majka nije mogla da brine o njemu jer je reč o mentalno oboleloj osobi, a oca nije nikada ni imao. Zato je brigu o njemu preuzela baka Milanka Gašpar koja mu je sve - i otac i majka.

Mali Deki proveo je u Beogradu, na dečjoj neurohirurgiji u Beogradu cela dva meseca zbog uvećanja cisti na mozgu koje su pogoršale njegovo već teško stanje, a juče je konačno, ponovo bio u bakinom zagrljaju. Ovu radosnu, lepu vest, saopštila nam je baka Milanka kada smo je pozvali da je pitamo za šta im je sve još potrebna novčana pomoć.

- Došao je juče kući, ovo nam je najduži rastanak do sada. Nije baš bio dobar taj susret, uplašila sam se kada sam ga videla, bio je žut u licu... Ali, već danas je mnogo bolje, kod svoje bake - priča nam Milanka koja dodaje da je njen unuk sada dobro, koliko je to sa njegovom bolesti moguće, te da se trenutno igra sa jednim drugarom koji mu je došao u goste.

Dečak Dejan Radojičić Printskrin: Facebook/Branko Kilibarda

Inače, profil malog Dejana je ugašen u fondaciji "Budi human" jer je novac koji je bio potreban sakupljen, pa je baka tražila da se ugasi i zatvori profil.

Ipak, ona i bolestan unuk žive u nimalo lakim okolnostima sa primanjima nedovoljnim da pokriju sve troškove koje cerebralna paraliza, od koje dečak boluje, sa sobom donosi.

Nikad kraja izdacima

Kako kaže Milanka, lekari su joj objasnili da Dejana mora ponovo da vodi u Beograd, na "rehabilitaciju i edukaciju".

- Ne znamo još ni koliko će to da traje, ni da košta, ali zaista nam je novac sad potreban. Prekinute su mu vežbe kod logopeda i defektologa, jer čekam da me lekari pozovu, treba da idemo u Beograd 18. januara, po otpusnu listu kako bi se tačno znalo koje vežbe dalje mora da radi. Sve što je privatno, mi ne možemo da priuštimo. Postoji opcija da dolazi defektolog kod nas kući, ali jedan tretman košta 10 evra, a morao bi da vežba sa Dejanom bar tri puta nedeljno - navodi baka.

Kako kaže, Dejanu bi bilo bolje i kada bi išao na nekoliko nedelja u Lipovicu na rehabilitaciju, ali je i to za njih preskupo.

- Tri nedelje, odnosno 21 dan tamo košta 1.500 evra, a mi taj novac nemamo - iskreno će Milanka.

Ona dodaje da njihovim izdacima nikada nema kraja.

- Njegova bolest je takva - cerebralna paraliza uz epilepsiju, to znači da stalno, konstantno mora da se vežba, da se radi sa njim, kako bi dostigao određeni kvalitet života. A sve to košta. Dejan pije i veoma jake lekove, samo se jedan dobija na recept, ostalo moramo da platimo. A treba od nečeg i da živimo - napominje Dekijeva baka.

Podsetimo, ovaj hrabri lavić je sa šest meseci dobio izliv krvi na mozgu gde je primećena cista. Sve to i danas prati epilepsija, ali i cerebralna paraliza. Dejan je ostao na nivou deteta od dve godine, a baka Milanka sa njim svakodnevno mora da radi vežbice, vodi ga kod logopeda, defektologa, psihologa...

Zato, ukoliko ste u mogućnosti, pomozite Dejanu i njegovoj baki uplatom na račun 340-3213103978 u Erste banci.

Video: Jelica je rođena sa cerebralnom paralizom, a sada uz pomoć sina pravi prve korake

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    23. decembar 2020 | 08:25

    sramota da za takvu bolest baka mora da kupuje lekove,

  • Una

    23. decembar 2020 | 07:42

    Duša mala 😥. Zelim ti svaku sreću. Zašto baka nije bila sa njim u bolnici? Onda oporavak i izlečenje idu brze i bolje. Dete je srećnije i sigurnije sa nekim koga voli.

  • Petar Grubac

    24. decembar 2020 | 08:31

    Pa zar nismo prikupili ozbiljan novac za malisana prethodnih dana? Zadnji put kad sam gledao bilo je preko 5 miliona, iskoristeno samo 1 milion, iskreno se nadam da se ostatak para moci koristi za njegove potrebe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA