Nađa je imala bezbrižno detinjstvo, pa je zbog tumora završila u kolicima. Roditelji su nezaposleni

Ova preslatka devojčica mora na terapije u Turskoj kako bi joj se stanje koje je prouzrokovao kancer, poboljšalo

  • 6
Nađa Mitić Foto: Privatna arhiva

Preslatka devojčica Nađa Mitić (10) iz Bele Palanke imala je bezbrižno detinjstvo sve do februara ove godine, kada joj je ustanovljen tumor na kičmenoj moždini. Dijagnoza - anaplastični astrocinom kičmene moždine.

Kako za Telegraf.rs priča Ivana, Nađina majka, ova devojčica operisana je 19. februara u Beogradu, posle čega je na kratko njeno zdravstveno stanje bilo bolje. Nažalost, ubrzo se pogoršalo, tumor je počeo da se širi u spinalni kanal.

- Zahvatio je nerve koji su zaduženi za mokraću, hodanje, stolicu... Oduzet joj je donji deo tela, zbog čega je Nađa sada u kolicima. Ipak, postoji opcija da odemo u bolnicu u Turskoj, na terapije koje će joj omogućiti da povrati sve te izgubljene funkcije. Za to nam je sada potrebno 11.000 evra - kaže Ivana.

Ona objašnjava da je najpre, po dolasku u bolnicu potrebno odmah platiti oko 3.000 evra za prvu terapiju i analize.

- Imaće 6 terapija ukupno, svaka košta po 1.500 evra. Nađa će morati na svaka 23 dana da odlazi u Tursku, kako bi primila terapiju, tako da to lečenje traje mesecima. Posle će lekari dalje u hodu odlučivati kakav će joj tretman biti potreban. Nadam se da će te terapije biti uspešne - navodi naša sagovornica.

Roditelji nezaposleni

Nađini roditelji su nezaposleni, Ivana je ostala bez posla jer nema prava na bolovanje, s obzirom na to da suprug nije zaposlen. On je, ističe Ivana, imao operacije baj pasa pre 3 godine.

Pored 11.000 evra, koliko koštaju terapije u Turskoj, njima je potreban i novac za avionske karte, da dosad su, kako navodi Ivana, sakupili oko 5.000 evra.

Inače, Nađa još nema svoj račun u Fondaciji Budi human, njena porodica će ugovor potpisati sutra, a on bi u funkciji trebalo da bude do kraja godine.

U Beloj Palanci već su organizovane humanitarne akcije, sakupljen je određen novac, ali to nije dovoljno da Nađini roditelji plate sve neophodne terapije.

Video: Dragana je rodila četvoro zdrave dece, danas su svi invalidi: Naša snaga je u smehu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    23. decembar 2020 | 20:11

    Bože pomozi Nađi i svima koji su bolesni.

  • 👩‍💻

    23. decembar 2020 | 21:13

    Apelujem da se u najkraćem roku otvori račun u Fondaciji i da nas blagovremeno obavestite zato što moramo što pre da se udružimo u zajedničkoj borbi za još jedan dečiji život.

  • Beli kg

    23. decembar 2020 | 20:19

    Daj te broj za sms

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA