≫ 

Humana žena iz Hrvatske i plemeniti kamiondžija iz Makedonije za dete iz Srbije: Vanja dobio kolica

Anonimna žena iz Karlovca i vozač kamiona Vase Gurevi postarali su se da Vanja Đermanović, dečak koji boluje od cerebralne paralize, dobije nova kolica

  • 8
Vanja Đermanović Printskrin: Budi human

Dečak Vanja Đermanović koji boluje od cerebralne paralize dobio je nedavno nova kolica. Kako nam je rekla njegova mama Olivera Antonijević, kolica su stigla iz Hrvatske, poklon su od jedne gospođe iz Karlovca, koja je želela da ostane anonimna. Preko donacije je, kaže Olivera za Telegraf, ta humana žena obezbedila još jedna kolica koja je poslala za Vanjinog drugara.

Problem je bio kako kolica prebaciti za Beograd, a onda joj je javljeno da će ih prebaciti vozač kamiona iz Severne Makedonije Vase Gurevi. Kako kaže Olivera, ljudina Vase. I sam nam je potvrdio da je on taj kamiondžija.

Vanja je inače u novembru proslavio drugi rođendan. On još uvek nema kontrolu glave, ne sedi, ne puzi, ne koristi ruke...

Rođen je u 34. nedelji trudnoće hitnim carskim rezom. Vanja je prvo dete iz blizanačke, strogo kontrolisane trudnoće. Na rođenju je imao teško gušenje, te je reanimiran i intubiran. Dva dana posle rođenja, porodica je obaveštena da je imao krvarenje na mozgu, proširene komore i ciste. Vanjina dijagnoza je cerebralna paraliza.

Dva i po meseca posle rođenja je došao kući, a tek kasnije roditelji saznaju da Vanja ne vidi.

10.000 evra za Kinu

Prema rečima njegove mame, porodica trenutno prikuplja novac za transplantaciju matičnih ćelija u Kini, to, kako kaže, ide polako.

- Klinika u Kini nas je prihvatila i čekamo termin čim se malo primiri korona, nadamo se da ćemo otputovati. Ukoliko naravno budemo prikupili sredstva. Potrebno je još oko 10.000 evra i nakon Kine intenzivna fizikalna terapija - navodi Olivera.

Vanji možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 826 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human826 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000070025-76

Uplatom na devizni račun: 160600000007002382

IBAN: RS35160600000007002382

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Humanitarna akcija od male Minje za Olivera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA